معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان گفت: تا کنون شش هزار از اراضی بیابانی شرق کرمان مالچ پاشی شده وامسال نیز دو هزار هکتار اجرا می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای کرمان ، علی قادری بیان کرد:در مجموع حدود ۵۰ درصد اراضی استان کرمان تحت تأثیر بیابانها قرار دارند که حدود 2.5 میلیون هکتار این اراضی کویری و بیابانی به شمار میرود.
قادری اقدامات انجام شده برای مقابله با بیابان زدایی در کرمان را نهال کاری، مالچ پاشی، مدیریت روان آب و اجرای تلههای رسوبگیر عنوان کرد.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان با اشاره به اینکه قریب به ۱۵ هزارو ۵۰۰ هکتار از اراضی شمال استان مالچ پاشی میشوند تا مورد استفاده برای عملیات بیولوژیک قرار گیرند، گفت: ۷ هزار هکتار از اراضی شرق استان کرمان دارای اولویت نخست در مالچ پاشی است که حدود ۶ هزار هکتار در سالهای گذشته مالچ پاشی شده و امسال نیز2 هزار هکتار باقی مانده انجام میشود.
به گفته وی فصل مناسب مالچ پاشی در زمستان و اوایل فصل بهار است و دلیل مالچ پاشی در این ایام حفظ رطوبت حاصل از بارشها در سطح زیرین مالچ است.
قادری با اشاره به اینکه از مالچ سنگین نفتی برای جلوگیری از پیشروی شنهای روان استفاده میشود، اضافه کرد: این نوع مالچ دارای مزیتهایی از قبیل، رعایت موارد زیست محیطی و همچنین داشتن چسبندگی مناسب برای فراهم آوردن جست زنی مجدد بوتهها و ایجاد پوشش گیاهی در محل پوشش داده شده است.