کمبود آب در عراق سبب شده است بسیاری از کشاورزان درختهای نخل خود را قطع کنند و زمین هایشان را به تاجران بفروشند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از العربی، با کم شدن آب و کاهش حمایتهای دولت بسیاری از درختان نخل در عراق قطع شدند. فائز الدلیمی کشاورز عراقی که در منطقه یسویه در جنوب عراق زمینهای کشاورزی دارد تاکید کرد بسیاری از کشاورزان مجبور شده اند درختهای نخلشان را قطع کنند و زمین هایشان را مسطح کنند تا خسارتهایی را که به علت کم آبی متحمل شده اند، جبران کنند.
فائز الدلیمی، کشاورز عراقی: به علت کم آبی دیگر خرمایی نیست. این یک منبع درآمد مهم برای کشاورز است، اما مجبور شده اند درختان نخل را قطع کنند و زمینها را به تاجران بفروشند تا در آنها برای ساخت واحدهای مسکونی و ... سرمایه گذاری کنند.
وزارت محیط زیست عراق درباره تشدید پیامدهای ناشی از تغییرات آب و هوایی به علت قطع مستمر درختان نخل هشدار داده است، زیرا این امر سبب بیشتر شدن گرما و افزایش توفانهای گرد و غبار شده است.
از سوی دیگر دولت عراق پویشی برای کاشت پنج میلیون درخت به راه انداخته است تا قطع درختان نخل جبران شود. به نظر کارشناسان این پویش نتیجهای ندارد، زیرا زیربناهای لازم را ندارد.
عادل المختار، کارشناس حوزه محیط زیست و آب: این روزها اگر قرار است درختی کاشته شود، باید چهار مرحله مهم را شامل انرژی، منبع آبی و اپراتور داشته باشد. اگر این چهار مرحله طی نشود، کاشت درخت خسارت تلقی میشود و هدر دادن آب است.
به رغم تصمیمات دولت، قطع درختان نخل و تبدیل زمینها به پروژههای مسکونی ادامه دارد. این مسئله با پویش امنیتی دولت برای متوقف کردن نابود کردن جنگلها مواجه شده است.
دولت به موفقیت پویش خود برای کاشت پنج میلیون درخت در اطراف بغداد برای کم کردن پیامدهای تغییرات آب و هوایی امید بسته است. این درحالی است که به نظر کارشناسان نبود مقادیر کافی آب سبب ایجاد چالش واقعی در برابر تکمیل این پروژه میشوند.