دبیرکل سازمان همکاریهای اقتصادی اکو گفت: تعامل خوبی در تایید و تصویب مصوبات جلسه ۴۵ یونسکو صورت گرفته که بر اساس آن قرار است تقویم جدیدی از همکاریهای اکو منتشر شود.
وی با بیان این که تنوع فرهنگی، تمدنی و زیرساختهای موجود در منطقه، بستری برای تعاملات فرهنگی اعضای اکو محسوب میشود، افزود: قبل از شیوع کرونا سالانه ۸۷ میلیون نفر گردشگر در کشورهای عضو اکو جذب میشد، ولی بعد از شیوع کووید.۱۹، تعداد گردشگران بهویژه در سال ۲۰۲۰ کاهش پیدا کرد.
دبیرکل سازمان همکاریهای اقتصادی اکو با اشاره به افزایش شمار گردشگران در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ بهرغم تداوم شیوع کرونا ادامه داد: باید مصمم باشیم که بیانیه و نقشه راه مصوب شده در نشست وزیران را به خوبی اجرا کنیم تا بتوانیم فعالیتها و آمارهای گردشگری را به شرایط قبل از شیوع کووید.۱۹ برسانیم.
ناظری با بیان اینکه کشورهای عضو اکو به دارا بودن زیباییهای طبیعی مشهور است، افزود: کشورهای عضو اکو دارای میراث فرهنگی غنی هستند و این قابلیت ناشی از عبور جاده ابریشم از این منطقه است.
وی گفت: بیست و پنچمین نشست سازمان جهانی گردشگری قرار است ۱۶ اکتبر (۲۴ مهرماه ۱۴۰۲) در ازبکستان برگزار شود و ما بر اساس این نشست میتوانیم بحثهای گردشگری را توسعه داده و توسعه پایدار را برای منطقه به ارمغان بیاوریم، ضمن اینکه در تلاش هستیم تا تعاملات منطقهای و تابآوری را هم افزایش دهیم.
دبیرکل سازمان همکاریهای اقتصادی اکو همچنین گفت: در این نشستها و رویدادها میتوانیم توان گردشگری اکو را بارور کرده و در کنار آن دخالت و حضور جوامع محلی را در حوزه گردشگری افزایش دهیم.
ناظری از انتخاب شهر ارزروم ترکیه در سال ۲۰۲۵ به عنوان پایتخت گردشگری اکو خبر داد و اضافه کرد: امروز افتخار داریم که شهر شوشا در جمهوری آذربایجان را به عنوان پایتخت گردشگری ۲۰۲۶ کشورهای عضو اکو انتخاب کنیم و بر این اساس، باید زمینه افزایش گردشگری با هدف تامین رفاه اجتماعی و اقتصادی مردم در این شهر فراهم شود.
وی افزود: این نشستها و گردهماییها بسیار ارزشمند است و باید تلاش کنیم که این گونه نشستها و گفت و گویها در حوزه گردشگری بین کشورهای عضو سازمان اکو افزایش یابد.