استاندار قم در آیین نکوداشت روز جهانی جهانگردی و هفته گردشگری با بیان این که همه دستگاههای دولتی و اجرایی استان موظف به فراهمسازی زیرساختها برای توسعه گردشگری هستند، گفت: انتقال فرهنگ، تاریخ غنی استان و صدور انقلاب از طریق توسعه صنعت گردشگی میسر میشود.
سید محمد آقامیری با بیان این که انتقال «فرهنگ»، مهمترین مسألهای است که از طریق گردشگری رخ میدهد، افزود: کشورها با رونق صنعت گردشگری به دنبال این هستند که پیام و فرهنگ خود را به جهانیان صادر کنند.
وی تاکید کرد: همه ما باید در نظر داشته باشیم که مکتب دینیمان، فرهنگ و تاریخ غنی ایران را، از طریق صنعت گردشگری به جهانیان منتقل کنیم.
استاندار قم گفت: متولیان صنعت گردشگری در نظر داشته باشند، قم به دلیل موقعیت جغرافیایی که دارد، باید اِلمانهایی متناسب با فرهنگ قم، در ورودی شهر نصب شود؛ متأسفانه در حال حاضر هنگامی که مسافر وارد استان میشود، جز تبلیغات تجاری، نماد دیگری را مشاهده نمیکند.
آقامیری با بیان این که برای توسعه گردشگری نیازمند برنامهریزی هستیم، گفت: «گردشگری کشاورزی» نکتهای است که در دنیا مطرح شده و بسیار مورد استقبال قرار گرفته است، بدین جهت در استان قم نیز باید متناسب با این نوع گردشگری اقدامهایی انجام شود.
استاندار قم خاطر نشان کرد: مدیریت جدید استان، نگاه مثبت و موافقی نسبت به توسعه گردشگری دارد و به دنبال این هستیم، این صنعت مهم را در استان گسترش دهیم.
آقامیری افزود: برای توسعه گردشگری در حوزههای گوناگون از اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قم تقاضا داریم، اهتمام جدی در توسعه گردشگری داشته باشد و برنامههای متناسب با فرهنگ قم را ارائه دهد.
وی گفت: همه دستگاههای دولتی و اجرایی استان موظف هستند، زیرساختهای لازم برای توسعه گردشگری را فراهم کنند و در این راستا تمام ظرفیتهای خود را بسیج کنند. در توسعه گردشگری تنها از اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی توقع نداریم؛ بلکه باید همه دستگاهها به کمک این اداره کل بیایند.
استاندار قم در بخش دیگر سخنان خود، درباره وضعیت ورودیهای شهر قم گفت: در جلسهای که با سازمان راهداری کشور داشتیم، اعتبار مناسبی برای ورودیهای شهر قم در نظر گرفته شد و اتفاقهای خوبی در راه است.
آقامیری همچنین گفت: در استان قم ۲۵۰ هزار نفر اتباع خارجی داریم، از اینرو اگر در گردشگری توسعه و نمادهای مذهبی و فرهنگی کار کنیم، از طریق اتباع خارجی که در شهر ما هستند، به راحتی میتوانیم فرهنگ و انقلاب خود را به جهان معرفی کنیم.
وی تصریح کرد: در حوزه گردشگری زیارتی و مذهبی کم کار شده است، در حالی که جای تبادل افکار مذهبی در قم است و با وجود اتباعی که از ۱۲۰ کشور در قم وجود دارند، بهترین فرصت است که آنها از طریق توجه به صنعت گردشگری، فرهنگ و مذهب ما را گسترش دهند.
استاندار قم خاطرنشان کرد: به شخصه طرفدار صنعت گردشگری هستم و آمادگی هر گونه حمایتی از صنعت گردشگری را داریم، تا مردم بتوانند از اقدامهای گردشگری منتفع شوند.
آقامیری گفت: معرفی صنایع دستی ما به دنیا بسیار مهم است و در جهان برای این صنایع ارزش بسیاری قائل هستند؛ زیرا هنرمند تمام روح خود را در کالای صنایع دستی میدمد و تمام وجود خود را در آن کالا خلاصه کرده است.
استاندار قم افزود: در گردشگری آن چیزی که باید باشیم، نیستیم و باید صنعت گردشگری خود را متناسب با استان قم داشته باشیم، این در حالی است که سرانه بوستانها و مراکز تفرجگاهی برای مردم را اندک میبینیم و دراین حوزه کار زیادی نکردهایم و باید زیرساختها با همکاری همه دستگاهها ایجاد شود.
در پایان این مراسم از فعالان و پیشکسوتان عرصه گردشگری استان تجلیل شد.