نمایشگاه روستا آباد از دیروز با عرضه محصولات ۱۰۰۰ هزار تولیدکننده در مصلای امام خمینی تهران گشایش یافته و تا ۱۸ مهرماه پذیرای علاقهمندان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به مناسبت گشایش این نمایشگاه امروز آقای ذاکری، رئیس شورای اسلامی روستای کردر رضوی شهرستان میناب از استان هرمزگان میهمان برنامه سلام خبرنگار هستند.
سوال: راجع به حضورتان در نمایشگاه امسال بفرمایید؟
ذاکری: بیش از هزار تولید کننده در نمایشگاه امسال حضور پیدا کردند، یکی از آن غرفه ها، غرفههای روستای کردر رضوی است که نمونهای از دستاوردها و تولیدات خانمهای روستای کردر رضوی آنجا داریم عرضه میکنیم که واقعاً دست و پنجه تک تک روستاییان میبارد، از هنرهای تولیداتی که قابل عرضه است برای میهن اسلامی مان.
مجری: با آقای خسرویان در روستای قورچای از توابع شهرستان آزادشهر ارتباط تصویری میگیریم و با آقای مجید زیتولی یکی از طبیعت دوستان در کاشت نهال و همچنین تولید نهال فعالیت گستردهای دارند گفتگو میکنیم.
سوال: با چه هدفی این کارخیرخواهانه را انجام میدهید و چه برنامههایی دارید؟
زیتولی: ما از سال ۱۳۹۶ به نیت ۴ هزار شهید استان گلستان ۴ هزار درخت از روستای خودمان شروع کردیم و همچنین پارسال هم ۱۶ هزار نهال انار شیرین به دانش آموزان شیرین اهدا کردیم و امسال هم ۴۵ هزار نهال شیرین به دانش آموزان شیرین اهدا میکنیم که ما ترویج فرهنگ را از دانش آموزان شروع میکنیم که ما، چون بالای پرچم ایران ما سبز ایران نگه داریم است سیدسالار ما سبز است و در ضمن شهدای ما با نثار خونشان دو رنگ پرچم مقدس را به ما ارث گذاشتند. حالا نوبت ماست که بالای پرچم ایران سبز است و چون شهدای ما با رنگ خونشان قرمز و سفید را گذاشتند نوبت ما است که بالای این سبزی را سبز نگه داریم ایران که با وجود ریزگرد ونابودی جنگلها ما این توان را داشتیم که ما مهندس هستیم ما مهندسان بن بستی وجود ندارد یا راه خواهیم ساخت یا راهی خواهیم یافت ان شاءالله.
سوال: من دیدم که شما مزرعه تولید نهال هم داشتید بفرمایید که امسال چقدر تولید نهال دارید و قرار است چه کار کنید؟
زیتولی: ما امسال ۴۵ هزار نهال انار شیرین به دانش آموزان تدارک دیدیم که هم انار شیرین، انجیر شیرین و هم گردو برای دانش آموزان تدارک دیدیم که در منطقه استان گلستان به همه دانش آموزان اهدا کنیم.
سوال: آقای ذاکری اسم روستای شما کردر است، علت این نامگذاری را بفرمایید؟
ذاکری: فکر کنم از همان صد سال پیش که ما تقریباً از آبا و اجدادمان به یادگار داریم تحت این عنوان مطرح میشود که چون روستای ما تقریباً ورودی شهر میناب است مرکز شهر میناب و دوستان و بزرگوارانی که از بیابان و راههای دوردست میآیند به سطح شهر میناب که بروند بازار اطراق میکردند آنجا، آن منطقه به عنوان درب ورودی شهر میناب اسمش شده کردر.
سوال: جشنواره شعر رضوی چند سالی است که در روستای شما برگزار میشود درباره این جشنواره بفرمایید؟
ذاکری: جشنواره فرهنگی، هنری و ورزشی آسمان هشتم از سال ۸۶ ما آغاز کردیم و امسال هم هفدهمین سال آن را برگزار کردیم و از دل این جشنوارهای که ما استانی برگزار کردیم جشنواره آسمان هشتم ویژه روستاهای کشور ما آغاز کردیم که این جشنواره ملی که ویژه روستاهای کشور است در تقریباً ۵ سال ما در روستای کردر رضوی برگزار کردیم و هنرمندان از اقصی نقاط میهن اسلامی مان، از روستاها البته همه ساله میآیند در روستای کردر رضوی و این جشنواره با شور و شوق و هیجان و با معنویت خاصی برگزار میشود و همان طوری که دوستان هنرمند و علاقه مند به هنر میدانند و فرهنگ این جشنواره که برگزار میشود در روستای کردر رضوی متفاوت است با جشنوارههایی که مرکز استان در شهرستانها برگزار میشود، در روستا این جشنواره را که برگزار میکنیم در مرحله اول همه اهالی سردرب ورودی جمع میشوند برای استقبال از هنرمندان روستایی که میآیند. مرحله بعد در روستا همه بزرگواران میدانند که خبری از هتل، مهمانسرا، رستوران و اینها نیست، مردم خانههای خودشان را در اختیار دبیرخانه جشنواره قرار میدهند و ما دوستان و هنرمندانی را که تشریف میآورند در خانههای مردم اسکان میدهیم و برای پذیرایی و همکاری و همه امورات اهالی روستا میآیند دست به دست هم میدهند و این جشنواره برگزار میشود که ان شاءالله امیدواریم امسال ششمین جشنواره را در ۲۹ بهمن برگزار کنیم.
سوال: شما یک بخشی از محصولات که بانوان روستای کردر تدارک دیده بودند در استودیو آوردید و به نمایش گذاشتید، برای ما بفرمایید مهمترین محصولی که روستای شما تولید میکند، چیست؟
ذاکری: مهمترین محصول مشخص است من اینجا خدمت عزیزان آوردم که ملاحظه بفرمایید، ترشی انبه است که تولید میشود، البته تولیدات بسیار خوبی ما در روستا داریم و یکی از بانوان کارآفرین ما در روستایمان داریم که خانم ذاکری است و در نمایشگاه حضور دارند و ان شاءالله حتماً برنامهای هم هست که مستند سازی شود و از این کارآفرین برتر منطقه و روستا را هم ان شاءالله ما داشته باشیم.