تولید ۶۱ میلیون مگاوات ساعت برق در نیروگاه اتمی بوشهر
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نیروگاه اتمی بوشهر میگوید: تولید ۶۱ میلیون مگاوات ساعت برق و صرفه جویی چشمگیر در استفاده از سوختهای فسیلی به میزان ۹۷ میلیون بشکه نفت از جمله دستاوردهای ساخت این نیروگاه است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، رضا بنازاده بیان کرد: فعالیت نیروگاه اتمی بوشهر از سال ۱۳۵۳ آغاز و همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی با رفتن متخصصان آلمانی، فعالیت این نیروگاه متوقف شد و پس از آن در سال ۱۳۷۵ با انعقاد قرارداد با طرف روسی فعالیت نیروگاه از سر گرفته شد.
وی افزود: با فعالیتهای متخصصان روس و ایرانی و طراحی و تامین و نصب تجهیزات، در شهریور ۱۳۹۰ نخستین اتصال به شبکه برق سراسری کشور انجام شد و در اواسط سال ۱۳۹۱ به ۱۰۰ درصد قدرت یعنی تولید هزارمگاوات برق رسید.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نیروگاه اتمی بوشهر ادامه داد: در مهر ۱۳۹۲ این واحد هزارمگاواتی تولید برق هستهای به کارفرما و نیروهای متخصص ایرانی تحویل داده شد و اکنون ۱۰ سال است که بهرهبرداری از نیروگاه اتمی بوشهر بهدست نیروهای متخصص و توانمند داخلی صورت میگیرد.
وی گفت: تولید ۶۱ میلیون مگاوات ساعت برق، صرفهجویی چشمگیر در استفاده از سوختهای فسیلی به میزان ۹۷ میلیون بشکه نفت و همچنین مصرف گاز، از جمله دستاوردهای ساخت این نیروگاه است.
بنازاده با اشاره به اینکه نیروگاههای هستهای دوستدار محیط زیست هستند، اظهار کرد: یکی از معضلات بشر افزایش درجه حرارت براثر تولید گازهای گلخانهای است که در صنعت هستهای و نیروگاه اتمی با توجه به ویژگی ترکیب نشدن با اکسیژن برای تولید انرژی، احتراقی انجام نمیگیرد و در نتیجه گاز آلایندهای تولید نمیشود که این مزیت موجب شده تا نیروگاه اتمی بوشهر از ابتدای راهاندازی تاکنون از انتشار بیش از ۶۰ میلیون تن گاز آلاینده جلوگیری کند.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نیروگاه اتمی بوشهر عنوان کرد: برخورداری از نیروی متخصص که توانایی بهرهبرداری، کنترل، تعمیرات و نگهداری از این واحدهای حساس و پیچیده نیروگاهی را دارند، از دیگر مزیتهای ساخت نیروگاه اتمی در داخل کشور است.
وی با تاکید بر توسعه ساخت نیروگاههای هستهای در کشور افزود: در جوار واحد اول نیروگاه اتمی بوشهر، واحدهای ۲ و ۳ این نیروگاه نیز در دست ساخت است که ظرفیت هرکدام از آنها هزار و ۵۷ مگاوات است و با بهرهبرداری از هر ۳ واحد در مجموع افزونبر ۳ هزار و ۱۰۰ مگاوات تولید انرژی برق خواهیم داشت که به پایداری شبکه برق کشور به ویژه در تابستان کمک میکند.
بنازاده با اشاره به اینکه صنعت هستهای کاربردهای دیگری هم دارد، اضافه کرد: استفاده در پزشکی و تشخیص بیماریهای صعبالعلاج، تهیه رادیو داروها و درمان بیماری و افزایش کیفیت محصولات کشاورزی و مقابله با آفات از دیگر مزایای آن است.
وی با بیان اینکه وظیفه اصلی نیروگاه اتمی بوشهر تولید برق است، گفت: در ۱۰ تا ۲۰ سال آینده با افزایش مصرف انرژی، کاهش سوخت فسیلی در مخازن را خواهیم داشت. پس باید از اکنون فکری برای کمبود انرژی در آینده کرد، چون ساخت نیروگاه اتمی ۸ تا ۱۰ سال زمان میبرد.