بیش از ۹۰ درصد ظرفیت سدهای خراسان جنوبی خالی و در انتظار باران های پاییزی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی با اشاره به وجود هشت سد مخزنی در استان، گفت: حجم کل ذخیرهسازی
عباس سارانی افزود: در حال حاضر ۹۲ درصد ظرفیت سدهای خراسان جنوبی خالی و تنها ۸ درصد مخازن سدها آب ذخیره دارند که علت آن کاهش بارندگی و عدم وقوع رواناب است.
به گفته وی در چند سال اخیر بر اثر خشکسالی و کم بارشی، سدهای حاجی آباد زیرکوه، سد کریت طبس و سد پارسا در سرایان به لحاظ ذخیره آب در وضعیت مطلوبی قرار ندارند.
سارانی گفت: تنها سد نهرین شهرستان طبس در استان تأمین کننده بخشی از آب شرب شهر طبس است که هم اکنون با توجه به حجم پایین آب این سد، از آب موجود تنها برای مصارف کشاورزی استفاده میشود.
به گفته وی آب ذخیرهسازی شده سدهای استان در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیز ۴۰ درصد کاهش دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی افزود: در خراسان جنوبی به دلیل خشکسالیهای مستمر در شرایط نامناسب تامین آب برای تمامی مصارف قرار داریم که امیدواریم با توجه به پیشبینیهای فصلی پاییز و زمستان امسال شاهد افزایش بارندگیها و مدیریت روانابها باشیم.
وی، با بیان اینکه به جزء سد نهرین و کریت طبس و سد فرخی قاین که تا حدی منابع آبی پایدار دارند، بقیه سدهای استان از سیلاب فصلی آبگیری میشوند، افزود: به دلیل کاهش بارندگیهای در ۲ سال اخیر سدهای استان از نظر ذخیره آب وضعیت مطلوبی نداشته اند.
سارانی گفت: با توجه به اقلیم گرم و خشک استان و درصد تبخیر بالا، بخشی از آب ذخیره شده در سدهای استان نیزبه علت تبخیر از دسترس خارج میشود.
سارانی میانگین بارشهای استان در سال آبی زراعی گذشته را ۸۲.۵ میلیمتر اعلام کرد و گفت: این مقدار باران نسبت به میانگین بلندمدت ۲۵ درصد کاهش داشته که این کاهش بارندگی نقش موثری در کاهش آبگیری سدهای استان داشته است.