یک شرکت دانشبنیان اقدام به اجرای طرح تحقیقاتی در زمینه تولید بذر باکیفیت گل اطلسی کرده است.
این طرح تحقیقاتی در زمینی به مساحت ۳۰۰ مترمربع در حال اجرا است و هدف این شرکت دانش بنیان این است که بر پایههای والدینی خوب و مرغوب به تولید بذر F۱ دست پیدا کنند.
فرایند تولید بذر F۱ زمانبر و تخصصی است و حدود ۶ تا ۷ سال طول میکشد تا گیاه خالص شود و بتوان لاین خالص را تولید کرد و با درنظر گرفتن سالهای ارزیابی عملکرد حدود ۱۲ تا ۱۵ سال طول میکشد.
گلهای اطلسی گرده افشان هستند و محدودیتی در گردهافشانی آنها وجود ندارد.
معاون باغبانی جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: حدود ۳۵ میلیون بوته در کشور نیاز مصرف گلهای اطلسی است که اکنون حدود ۴۰ میلیون بوته در سال تولید داریم.
اسدی افزود: توانستیم به فناوری تولید بذر نسل F۱ اطلسی برسیم و اکنون در حال تولید انبوه هستیم.
معاون پژوهشی پژوهشکده گل و گیاهان محلات هم گفت: استان مرکزی و محلات یکی از قطبهای اصلی تولید بذر گل اطلسی است و هدف اصلی طرح تولید بذر با کیفیت است.
عظیمی افزود: در این مزرعه دو رقم تجاری زراعت شده و هدف اصلی طرح تولید بذر F۱ و Op با کیفیت است و اگر در این حوزه بتوانیم قدمهای مؤثری برداریم و بذر را تولید کنیم کمک خوبی به صنعت گل و گیاه کشور و اشتغالزایی است.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان هم با بیان اینکه بذر F۱ باکیفیت است، اما مقدار کمی تولید میشود، گفت: ۱۹ اردیبهشت بذر گل را کاشتیم، دوره رشد آن معمولا ۳ ماه طول میکشد و آبیاری این گل نیز باتوجه به وضعیت خاک و تابش نور خورشید هر سه روز یکبار انجام میشود.
بساکی افزود: این مقیاس تولید گل اطلسی جنبه تحقیقاتی دارد.