عزاداری امام حسین(ع) ، کمک به مستمندان و دانشآموزان بیبضاعت، طلاب، مساجد، حوزههای علمیه و آزادی زندانیان مهمرتین محورهای موقوفات شهرستان ارومیه است.
علی بابایی با اشاره به وجود تعداد یک هزار و ۳۳۸ موقوفه متصرفی بیان کرد: همچنین پنج موقوفه اشتراکتولیه و ۳۰ موقوفه غیرمتصرفی در شهرستان ارومیه وجود دارد که شاخصترین آن موقوفه فتحالله خان سرتیپ است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ارومیه گفت: همچنین شهرستان ارومیه دارای چهار هزار و ۴۱۵ رقبه متصرفی، دو هزار و ۲۲۴ رقبه اشتراکتولیه و چهار هزار و ۲۶۴ رقبه غیرمتصرفی است.
وی در ادامه با اشاره به نیات موقوفات خاطرنشان کرد: بیشتر نیات موقوفات شهرستان ارومیه، تعذیهداری امام حسین (ع) بوده و از سوی دیگر نیات شاخص موقوفات شامل کمک به مستمندان و دانشآموزان بیبضاعت، طلاب، مساجد، حوزههای علمیه و آزادی زندانیان بوده است.
بابایی در ادامه نیز گفت: اداره اوقاف و امور خیریه ارومیه دارای چهار حوزه فعالیت شامل حوزه اجارات و بهرهوری، حقوقی و ثبتی، فرهنگی، اجتماعی و قرآنی و نیز حوزه مالی است.
وی با اشاره به اینکه از هفته وقف سال گذشته تاکنون ۵۸۰ مورد اجارات تمدید شده است اظهار داشت: همچنین ۵۳ مورد اجاره تنظیم شده که همین خود در سرمایهگذاری موقوفات مؤثر است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ارومیه با اشاره به پروژههای سرمایهگذاری در اوقاف افزود: پروژه گلخانه هیدروپونیک از محل توسعه و سرمایهگذاری موقوفات در حال مناقصه و در حال اجرا است و هفته آینده برنده مناقصه اعلام و افتتاح میشود.
وی با اشاره به اینکه تعمیر و مرمت و احیای موقوفات و بقاع متبرکه بر عهده اوقاف و امور خیریه است تصریح کرد: امسال هفت مورد موقوفه احیا شده که از جمله شاخصترین آنها موقوفه باباصناعی بوده است.
بابایی با اشاره به اقدامات حوزه فرهنگی و اجتماعی این اداره اظهار داشت: در این حوزه نیز طرح آرامش بهاری، نشاط معنوی، بصیرت عاشورایی، یاس نبوی، ولایت علوی، قرار دوازدهم، دهه کرامت و شمیم خدمت اجرا شد.
وی در ادامه نیز با اشاره به برپایی موکب واقفان خیراندیش در اربعین امسال در مرز تمرچین پیرانشهر تصریح کرد: ۷۰ درصد هزینههای این موکب از محل وقف شهرستان ارومیه بوده که شاخصترین آن فتحالله خان سرتیپ بوده است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ارومیه با اشاره به اقدامات این اداره در جریان زلزله خوی بیان کرد: در این رابطه نیز با همکاری شهرداری و سپاه در ۱۲ روز، ضمن اسکان مردم زلزلهزده در مساجد، ۱۰ هزار پرس غذا توزیع و ۲۶۵ میلیون تومان هزینه شد.
وی در ادامه نیز با اشاره به طرح قرار دوازدهم افزود: در این طرح با یاد امام زمان (عج) از محل نیات عمومی که قید زمان و مکان ندارد، به مستمندان کمک شده و بسته معیشتی، بسته ازدواج و بسته کمک به دانشآموزان بیبضاعت اهدا میشود.
بابایی گفت: سال گذشته ۷۰۰ بسته توزیع شد که ارزش ریالی هر کدام یک میلیون تومان بود و همچنین در قالب این طرح ۱۱۵ بن خرید نیز با همکاری آموزش و پرورش به کودکان بیبضاعت اهدا شد.
وی با اشاره به بازسازی مساجد اظهار داشت: در این رابطه نیز مبلغ ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات نمایندگان مجلس و مبلغ یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات دولتی برای تعمیر و بازسازی مساجد اهدا شد.