پیشگیری بهترین راه برای محافظت در برابر هر گونه بیماری یا عفونت قابل انتقال در فصل پاییز است.
عفونت های ویروسی به راحتی قابل انتقال هستند و می توانند برای افراد مسن، کودکان خردسال و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند خطرناک باشد.
پیشگیری بهترین راه برای محافظت از خود در برابر هر گونه بیماری یا عفونت قابل انتقال در فصل پاییز است
1-آلرژی
هاگهای کپک بزرگترین محرکهای آلرژی در پاییز هستند. گرچه مایتهای گرد و غبار در ماههای مرطوب تابستان رایج هستند، اما اولین باری که بخاری خود را در پاییز روشن میکنید، ممکن است باعث انتشار این هاگها در هوا شود.
۲. سرماخوردگی
سرماخوردگی میتواند هر کسی را در هر زمانی درگیر کند، اما پاییز زمان اوج شیوع آن است. این بیماری یک بیماری مسری است و ممکن است از چند روز تا چند هفته طول بکشد.
۳. آنفولانزا
ویروس آنفولانزا در فصل پاییز شایع است. در صورت عدم درمان، بیماری میتواند شدید شده و به برونشیت یا ذات الریه تبدیل شود.
۴. گلودرد
ممکن است در هوای سردتر احساس خراش یا درد در گلو کنید که منجر به گلودرد میشود. گلودرد نیز از علائم آلرژی، سرماخوردگی و آنفولانزا است.
۵. نوروویروس
نوروویروس باعث التهاب معده میشود. بسیار مسری است و از پاییز تا زمستان در نوسان کامل باقی میماند. این بیماری میتواند از فردی به فرد دیگر یا از طریق غذاهای آلوده به ویژه غذاهای دریایی منتقل شود.
۶. عفونت حاد گوش
عفونت گوش در اثر التهاب یا ویروسی در گوش میانی ایجاد میشود و احتمال بروز آن در پاییز بیشتر از فصول دیگر است. آنها همچنین میتوانند ناشی از بیماریهای دیگری مانند آلرژی، سرماخوردگی و آنفولانزا باشند. عفونت گوش در کودکان شایعتر است.
۷. برونشیت حاد
برونشیت حاد التهاب لولههای برونش است که هوا را وارد ریهها میکند. معمولاً توسط یک ویروس ایجاد میشود و اغلب پس از سرماخوردگی، گلودرد یا آنفولانزا رخ میدهد. ویروسها یا باکتریهایی که باعث ایجاد برونشیت حاد در هوای سرد میشوند.
۸. آرتروز
آرتریت التهاب مفاصل است که با افزایش سن بدتر میشود. آرتریت یک بیماری در تمام طول سال است، اما افراد مبتلا به آرتریت گزارش میدهند که سرد و مرطوب است. آب و هوای سرد علائم آنها را تشدید میکند.
۹. سینوزیت
سینوزیت ناشی از التهاب بافتی است که سینوس ها، حفرههای اطراف مجرای بینی را میپوشاند. سینوزیت در هوای سرد شایعتر است، فقط به این دلیل که شایعترین علل سینوزیت، یعنی آلرژی، سرماخوردگی و آنفولانزا در این زمان از سال شایع است. هوای سرد باعث تشدید درد همراه با سردردهای سینوسی میشود.
۱۰. آسم ناشی از سرما
هوای سرد و مرطوب با خشک کردن مجاری تنفسی خطر حملات آسم را افزایش میدهد. سرماخوردگی و آنفولانزا، که یک مورد رایج در هوای سرد هستند، دیگر محرکهایی هستند که باعث تشدید آسم در طول پاییز میشوند.
۱۱. کمبود ویتامین D
ویتامین D برای سلامت جسمی و روحی ضروری است و رشد و استحکام مناسب استخوانها را تضمین میکند. با این حال، از آنجایی که در فصل پاییز نور خورشید کمتری نسبت به تابستان دریافت میکنیم، در معرض خطر ابتلا به کمبود ویتامین D هستیم.
۱۲. اختلال عاطفی فصلی
اختلال عاطفی فصلی (SAD) یک اختلال خلقی است که بسیاری از افراد را در پاییز و زمستان تحت تاثیر قرار میدهد. SAD یک اختلال جدی است که میتواند منجر به افسردگی بالینی شود. هیچ نظریه یا مدرک قطعی در مورد اینکه واقعاً چه چیزی باعث SAD میشود وجود ندارد. با این حال، کارشناسان معتقدند که این امر به تغییرات هورمونی در فصل زمستان مربوط میشود.
به محض اینکه نسبت به ابتلا به هر یک از بیماریهای فوق مشکوک شدیدلا شده اید، به پزشک خود مراجعه کنید. با انجام درمانها در زمان مناسب میتوانید تسکین و بهبودی سریع تری را تجربه کنید.