پیش بینی میشود امسال بیش از ۸۰ تن چای ترش از ۱۸۵ هکتار از مزارع خوزستان برداشت شود.
محمد حسنی نسب افزود: در سال جاری چای ترش در ۱۰ شهرستان خوزستان از جمله آبادان و خرمشهر در سطح ۱۸۵ هکتار کشت شد که این میزان در مقایسه با سال گذشته رشد حدود ۳.۵ درصدی داشته و پیش بینی میشود از سطح باغات چای ترش ۸۰ تن محصول برداشت شود.
چای ترش در خوزستان گیاهی یک ساله و شاخه دار است و این گیاه حدود ۶۴-۳۰۰ سانتیمتر ارتفاع دارد که از قسمتهای خشک شده کاسبرگ گیاه که به رنگ قرمز پر رنگ است و طعمی ترش و شیرین دارد به عنوان نوشیدنی سرد و گرم استفاده میشود.
این گیاه از طریق بذر و بهطور مستقیم کشت شده و در طول تابستان رشد رویشی خود را طی میکند و بهترین تاریخ کشت آن در خوزستان اواخر فروردین تا اواسط اردیبهشت ماه (بلافاصله پس از برداشت گندم) است که در اوایل مهرماه با کاهش دما وارد فاز زایشی شده و غنچههای گل ظاهر میشود و پس از شکفته شدن تا زمان برداشت کاسبرگ شروع به حجیم شدن میکند.
دمنوش این گیاه کاهش دهنده فشار خون، خنک کننده بدن، رقیق و تصفیه کننده خون، کنترل کننده کلسترول خون، اختلالات کبدی و صفراوی و همچنین آرامش دهنده است.