برگزیدگان پنجمین دوره جایزه مصطفی براساس شایستگیها انتخاب شدند.
علی اکبر صالحی افزود: جمهوری اسلامی ایران در طول سالیان مختلف تواناییهای زیادی در زمینه علم و فناوری ایجاد کرده و بعد از انقلاب تعداد دانشجویان افزایش یافته است.
در این نشست مدیر بینالملل بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) نیز درخصوص فرآیند انتخاب برگزیدگان گفت: انتخاب دانشمندان براساس ویژگیهای استاندارد جهانی است.
حلوایی ادامه داد: در جلسه سیاستگذاری جایزه مصطفی مطرح شد که مبلغ جایزه برای دوره بعد نیز معادل ۵۰۰ هزار دلار برای هر حوزه باشد.
در ادامه این نشست، سایر دانشمندان به ارائه نظرات و پیشنهادات خود درخصوص جایزه مصطفی پرداختند.
در این نشست همچنین جمیله علمالهدی یکی از دانشمندان حاضر به حضور هرچه بیشتر زنان جامعه اسلامی در این جایزه اشاره کرد و خواست تا ظرفیت بیشتری به حضور آنها اختصاص دهند تا زنان مسلمان بتوانند جایگاه و شأن خود را در جهان نشان دهند.
وی ادامه داد: جایزه مصطفی بهتر است در حوزه علوم انسانی و در موضوع زنان توسعه یابد، چون بانوان به صورت تاریخی از نابرابریهایی رنج میبرند در علم و فناوری نیز همینطور است، اگرچه خوشبختانه در ایران کارهای خوبی در این زمینه انجام شده، ولی کافی نیست.
وی با بیان اینکه قرآن بهترین عامل وحدتبخش ماست و همه میدانیم چقدر به علم توجه کرده، گفت: امید است کار بزرگی در حوزه اظهار تحقیقاتی علمی در قرآن در سطح بینالمللی انجام شود.
علمالهدی با اشاره به مقالهای تحت عنوان نقش علم در فروپاشی معنای زندگی، بیان کرد: فروپاشی معنای زندگی را کم و بیش هما جا میتوان دید، آزادیخواهی بخشی از ماهیت انسان تلقی میشود، اما الگوهای اقتصادی بر مراکز آموزشی و پژوهشی آزادی، عدالت و کمال را به میل و منفعت گره زدند، بهتر است دانشمندان به قرآن اشاره کنند و به کتاب مقدس ارجاع دهند.