عصاره گیاهان جایگزین سموم شیمیایی
یک کارشناس گیاه پزشکی زراعت و اصلاح نباتات با بیان اینکه برای کنترل آفات در مزارع سبزی نباید از سموم با دوره ماندگاری بالا استفاده کرد؛ گفت: به جای آن میتوان از سموم ارگانیک مثل عصاره سیر، فلفل یا پوست نارگیل موجود در بازار بهره برد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز؛مصطفی عطاءالهی گفت: با توجه به اینکه کودها و سموم کشاورزی بر امنیت غذایی و سلامت مردم نقش اساسی دارد، از این رو ضروری است فروشگاههای نهادههای کشاورزی مجاز که واسطه عرضه و فروش بوده و به آخرین اطلاعات و دانش روز در زمینه تولید و نحوه استفاده از سموم و کودهای کشاورزی آگاه هستند، این اطلاعات را به مصرف کننده منتقل کنند.
عطاءالهی افزود: شیوع بعضی از بیماریها مثل سرطانها و سکتهها به نوعی شاید در اثر سیاستهای غلط قبلی و فقدان دانش کافی در حوزه صنایع غذایی و کشاورزی از قبیل استفاده بیرویه از سموم بسیار خطرناک باشد.
وی افزود: امروزه مطالعات و تحقیقات پزشکی بر این باور است که باقی مانده سموم و کودهای کشاورزی در آبهای زیرزمینی و گیاهان به تدریج در کبد و سلولهای بدن ذخیره می شود. در این زمینه کاری که اتحادیه استانی نهادههای کشاورزی میتواند انجام دهد این است که با آموزش و بهکارگیری فارغ التحصیلان دانشگاهی، کارشناس فروش را آگاه و خطرات سموم پرخطر را به مصرف کننده معرفی کند و نحوه استفاده از سموم را با توجه به آفت به آنها آموزش دهد.