درحالیکه پاکستان به همراه افغانستان و نیجریه همچنان تنها سه کشوری هستند که با بیماری فلج اطفال دست و پنجه نرم میکنند، دولت اسلام آباد با هدف ریشه کن کردن این بیماری طرح واکسیناسیون ۴۳ میلیون کودک را آغاز کرد.
به نقل از سایت خبری "اکسپرس تریبون"، پس از شناسایی ویروس جهش یافته فلج اطفال در نمونههای فاضلاب برخی از مناطق پاکستان از جمله کراچی، هانگو، پیشاور و پیشین، دولت این کشور مجددا طرح واکسیناسیون سراسری فلج اطفال را آغاز کرد.
بر اساس این گزارش طرح واکسیناسیون سراسری فلج اطفال روز گذشته با حضور "دکتر ندیم جان" وزیر بهداشت پاکستان در اسلام آباد آغاز شده و قرار است بیش از ۴۳ میلیون کودک زیر ۵ سال با واکسن فلج اطفال همراه با دُز مکمل ویتامین A واکسینه شوند.
"دکتر ندیم جان" وزیر بهداشت پاکستان در مراسم افتتاحیه این طرح گفت: فلج اطفال هیچ درمانی ندارد و تنها واکسن فلج اطفال میتواند از ناتوانی دائمی کودکان جلوگیری کند به همین دلیل از والدین، جامعه مدنی، معلمان، علما و رهبران مذهبی میخواهیم تا فعالانه در تلاشهای ریشهکنی فلج اطفال مشارکت کنند.
وی افزود: اگرچه ریشه کن کردن فلج اطفال در افغانستان و پاکستان زمانی امکان ناپذیر به نظر میرسید، اما اکنون در آستانه تحقق این دستاورد مهم هستیم.
در یک ماه گذشته آثاری از ویروس فلج اطفال وحشی نوع اول (WPV۱) در نمونههای فاضلاب جمع آوری شده از مناطق کراچی، هانگو، پیشاور شناسایی شده است.
لازم به ذکر است تبلیغات منفی گروههای افراط گرا و حملات تروریستی به تیمهای واکسیناسیون فلج اطفال در مناطق قبایلی یکی از مهمترین دغدغههای پاکستان برای ریشه کن کردن بیماری فلج اطفال است