با هدف آشنایی دفاتر خدمات مسافرتی دارای گواهینامه حرفهای گردشگری با توانمندیها، امکانات و تجهیزات بیمارستانهای دارای واحد IPD اهواز و مرتفع کردن مشکلات میان این دو بخش، جمعی از فعالان گردشگری سلامت از بیمارستانهای اهواز دیدن کردند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان خوزستان، مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علومپزشکی جندیشاپور اهواز طی این گشت با تبریک فرارسیدن هفته گردشگری به فعالان این عرصه اظهار کرد: در این گشت از بیمارستانهای سطح شهرستان اهواز که دارای دپارتمان بیماران بینالملل (IPD) هستند بازدید کردیم که طی این بازدیدها از نزدیک صحبتهای رؤسای بیمارستانها و کارشناسان آنها شنیده شد و نمایندگان شرکتهای تسهیلگر در حوزه گردشگری سلامت نیز دغدغهمندیهای خود در این حوزه را بیان کردند.
پدرام نظری با بیان اینکه طی گشت یادشده از چهار بیمارستان شاخص دارای IPD شامل بیمارستانهای گلستان، آپادانا، اروند و طالقانی انجام شد افزود: طی این بازدیدها توافقاتی برای انعقاد چند قرارداد میان شرکتهای خدمات مسافرتی و بیمارستانها با محوریت ساماندهی واسطههای غیرسمی انجام شد که نوید اتفاقات بسیر خوبی را در حوزه گردشگری سلامت میدهد.
مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علومپزشکی جندیشاپور اهواز افزود: براساس این قراردادها، واسطهها و دلالان این حوزه در قالب شرکتهای تسهیلگر گردشگری سلامت ساماندهی خواهند شد تا به واسطه آن معضلات و چالشهایی که دست به گریبان ما و بیماران هست را به حداقل برسد و ما بتوانیم خدمات بسیار خوب و باکیفیتی را به بیمارانمان از سراسر دنیا ارائه دهیم.
او بیان کرد: برنامههای خوبی که نخبگان این عرصه در گشت ارائه کردند، این نوید را میدهد که در خوزستان شاهد جهش و تحول در گردشگری سلامت باشیم.
نظری تأکید کرد: اگر این برنامهریزیها بهخوبی و براساس برنامهریزی مدنظر پیش برود، بهزودی خوزستان و شهرستان اهواز به قطب گردشگری سلامت در کشور و منطقه تبدیل خواهد شد.
لزوم ارتقاء کیفیت خدمات و سکونت برای رونق گردشگری سلامت
همچنین محمدحسین ارسطوزاده مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان نیز در این گشت با تبریک هفته گردشگری اظهار کرد: فرارسیدن این هفته، مناسبتی شد تا از بیمارستانهای دارای واحد IPD بازدیدی داشته باشیم.
او با بیان اینکه قطعاً در حوزه سلامت اساتید انبوهی از دانش و اطلاعات را دارند افزود: ما در سطح استان، افزاد متخصص، دغدغهمند و آگاه کم نداریم که هریک بسیاری از موضوعات را در سینه دارند که مفیدفایده هستند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان با اشاره به این اصل که گردشگری قعالیتی میانبخشی و فرابخشی است و دستگاههای زیربط باید تشریک مساغی کنند گفت: در گردشگری، قطعاً از شهرداری و امنیت گرفته تا بهداشت و راه و روستاها و دهیاران مثمرثمر هستند. باید یکی سری استانداردهای محیطی تعریف شوند چراکه این استانداردها برای تکرار گردشگری نیاز است.
او با بیان اینکه استان خوزستان در حوزه گردشگری چیزی کم ندارد افزود: ما استان مرزی هستیم و ساحل و دریا و متخصص در همه حوزهها نیز داریم ضمن اینکه در حوزه سلامت نیز همین متخصصها را داریم؛ از طرفی نیز پنج میراث جهانی و بالغ بر ۳۰۰۰ اثر ثبتملی داریم و در واقع به لحاظ انواع گردشگری چیزی کم نداریم.
ارسطوزاده تصریح کرد: خوزستان علاوه بر مزیتهایی که دارد، به لحاظ اینکه استانی مرزی است، اشتراکات فرهنگی زیادی با کشورهای هممرز دارد. همچنین طی روزهای گذشته، تردد گردشگر با وسیله نقلیه شخصی از مرزهای استان آغاز شد و گردشگران داخلی و خارجی میتوانند با گواهی تردد از مرزها تردد کنند که باید از این ظرفیتها در راستای توسعه گردشگری سلامت بهره ببریم.
او با اشاره به اینکه بهتازگی کمیته گردشگری سلامت در وزارت میراثفرهنگی و در سطح دولت تدوین و ابلاغ شد گفت: هدف از تدوین این کمیته این است که اجزای تشکیلدهنده گردشگری سلامت باهم هماهنگ شوند و به یک سازوکار مناسب برسند؛ بنابراین ما باید کیفیت خدمات و موضوع سکونت را ارتقاء دهیم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان با تأکید بر موضوع آموزش به عنوان موضوعی مهم گفت: همافزایی و هماندیشی و برگزاری کارگاهها، از وظایف مشترک کمیته کردشگری سلامت در کشور است.
او در ادامه به موضوع معرفی، بازاریابی و بازارسازی اشاره کرد و افزود: ما باید با معرفی توانمندیها بازارسازی کنیم، زیرا سازماندهی و ایجاد استانداردهای خدمات موجب رضایتمندی میشود.
ارسطوزاده خاطرنشان کرد: در راستای توسعه گردشگری سلامت قطعاً از افراد متخصص در کمیته مربوط کمک میگیریم تا با خرد جمعی نویدگر راهی روشن در این حوزه باشیم.