استاد دانشگاه عراق با بیان اینکه رسول خدا (ص) دو ستون را برای وحدت امت اسلامی و نجات آن از گمراهی و تفرقه مشخص کرده اند، گفت: آن دو ستون، قرآن کریم و اهل بیت (ع) هستند، زیرا در سیره این دو گوهر میتوان اصل وحدت اسلامی را به وضوح مشاهده کرد.
وی با طرح این سوال که آیا «برادری اسلامی» فقط به افرادِ دارای ایمان کامل و صادقانه محدود و محصور میشود؟ پاسخ گفت: بدیهی است که تعداد افراد دارای ایمان کامل کم است، بنابراین واضح است که برادری دامنه وسیعتری دارد و هر آن کس را که به خداوند و پیامبرش ایمان آورده و زیر لوای اسلام است، دربرمیگیرد.
حسناء قبانچی با بیان اینکه همه مذاهب اسلامی به شهادتین یعنی «شهادت به یگانگی خدا» و «شهادت به پیامبری حضرت محمد (ص)» اعتقاد دارند، گفت: دین به طور کلی عبارت است از شهادتین و اسلام نیز بر روی همین مسئله تأکید دارد و برادری بر اساس همین شهادتین بنا شده است.
استاد دانشگاه عراق افزود: همه ما میدانیم که نقشه امروز استکبار جهانی فروپاشیِ وحدت امت اسلامی است. استکبار جهانی از طریق ایجاد منازعات قومیتی، فاصلههای مذهبی، مرزکشیِ جغرافیایی میان مسلمانان به دنبال تحقق این هدف بوده و هست.
وی افزود: این درحالی است که ما میبینیم اصلِ «برادری اسلامی» به عنوان قلعهای مستحکم در برابر این نقشه شوم ایستادگی میکند و در سایه تمسک جستن به این اصل، تعصبگراییهای قومیتی از بین میرود.
حسناء قبانچی گفت: ما در طول تاریخ اسلام شاهد برپایی دولت اسلامی با حضور گرایش قومیتی مختلف بودهایم، گرایشهایی که با یکدیگر وحدت داشتهاند. این مسئله خود نشاندهنده قدرت اصلِ «برادری» است.
وی با اشاره به نقش امام خمینی (ره) پرچمدار وحدت اسلامی در عصر نوین و سایر علما که در راه وحدت تلاشهای گستردهای را انجام داده اند، افزود: از مقام معظم رهبری و جمهوری اسلامی ایران بابت اقدامات تاثیرگذارشان به منظور از بین بردن اختلافات مذهبی در جهان اسلام تشکر و قدردانی میکنم.
سی و هفتمین کنفرانس وحدت اسلامی از پنجشنبه ششم مهر مصادف با ۱۲ ربیع الاول آغاز هفته وحدت آغاز شده است و تا ۱۱ مهر برابر با ۱۷ ربیع الاول به صورت وبیناری و حضوری برگزار میشود. بخش وبیناری هشتم مهر پایان یافت و بخش حضوری روزهای نهم و دهم مهر برگزار میشود.