استاد دانشگاه تربتجام، یکی از عوامل بسیار قدرتمند و انکار ناپذیر در مقابله با تفرقه را فضای مجازی و رسانه ذکر کرد.
وی اضافه کرد: متأسفانه بعد از گذشت ۱۴ قرن، امروز در عصر تکنولوژی، شاهدیم در دنیایی که همه داعیه آزادی بیان، حقوق بشر و دموکراسی دارند، انسانهای بیاندیشه و بیخرد به کلام مقدس الهی و به دو میلیارد مسلمان جهان هتک حرمت میکنند و این هتک حرمت را جایز میدانند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه سوره حجرات، منشأ و منبع تمام عیار برای اخلاقیات است، تاکید کرد: حقوق بشر را باید از روی سوره حجرات کپیبرداری کنند تا بتوانند اختلافات را از میان بردارند.
عصمتی تصریح کرد: اختلاف از آنجایی آغاز میشود که فرد فکر میکند اعتقادات خودش درست و صحیح است و بدون آگاهی و اطلاع از اعتقادات طرف مقابل آن را محکوم میکند و اعتقادات او را باطل میشمارد.
وی با بیان اینکه اختلافها نباید باعث تفرقه در جامعه مسلمانان شود، گفت: بحث اختلافهای عقیدتی و عقاید سوای بحث رفتار و حقوق اجتماعی است، ما نمیتوانیم به طرف مقابل بیاحترامی و اعتقادات او را محکوم کنیم و در مقابل انتظار احترام داشته باشیم.
استاد دانشگاه تربت جام ادامه داد: نقش زن مسلمان و مادر را نمیتوانیم انکار کنیم، یک مادر وقتی که از بدو تولد ریشه، نهال و سرمایه اجتماعی ما را رشد میدهد، باید مفاهیم را به درستی انتقال دهد و باورهای درستی را برای آن کودک شرح دهد که فردا بتواند در جامعه مقابل اعتقادات مختلف و عقاید مخالف، بهترین رفتار و عکس العمل را نشان دهد.
عصمتی، یکی از عوامل قدرتمند و انکار ناپذیر در عصر تکنولوژی را فضای مجازی و رسانه خواند و افزود: استکبار جهانی و دشمنان اسلام همه سعی خود را کردند که خیلی هوشمندانه و نرم، انقلاب را در این زمینه بیدفاع کنند و به هر طریقی که شده با حمایتهای مالی و معنوی شبکههای معاند، ریشه تفرقه را در جامعه مسلمانان رشد دهند؛ چرا که از وحدت و انسجام مسلمانان جهان واهمه دارند.
وی افزود: در مقابل، ما باید سعی کنیم با تولید محتوا، انتقال مفاهیم درست، تأمین محتوای درست و مدیریت فضای مجازی هوشیارانه از این ظرفیت استفاده و نقشه و اهداف شوم آنها را برملا کنیم.
استاد دانشگاه تربت جام با اشاره به لزوم مدیریت فضای مجازی، اضافه کرد: باید سعی کنیم «وحدت کلمه» را که نماد قدرت ما مسلمانان است، در همین فضا و این ظرفیت بگنجانیم و از آن بهره ببریم.
گفتنی است؛ سی و هفتمین کنفرانس وحدت اسلامی از پنجشنبه ششم مهر مصادف با ۱۲ ربیع الاول آغاز شده است و تا ۱۱ مهر برابر با ۱۷ ربیع الاول به صورت وبیناری و حضوری برگزار میشود. بخش وبیناری هشتم مهر پایان یافت و بخش حضوری نیز نهم و دهم مهر برگزار میشود.