شبکه تلویزیونی المیادین گزارش داد: شورای حقوق بشر سازمان ملل به پروندههای قربانیان عملیات تروریستی در ایران بی توجهی میکند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین؛ موضوع قربانیان عملیات تروریستی که اسرائیل و گروههای معارض ایرانی انجام میدهند، از توجه مناسبی از طرف شورای حقوق بشر سازمان ملل برخوردار نشد، با اینکه این پرونده بارها از سوی اهالی قربانیان و سازمانهای حقوقی ایرانی مطرح شده است.
موسی عاصی، خبرنگار شبکه المیادین در ژنو: دومین بار اهالی قربانیان عملیات تروریستی که در خاک ایران اجرا میشود، در نشست شورای حقوق بشر حاضر شدند، بدون آنکه بتوانند پرونده خود را در این شورا مطرح کنند. تعداد افرادی که در عملیات تروریستی اسرائیل یا گروههای معارض ایرانی که سرکردگان آنها مقیم کشورهای غربی هستند، کشته شده اند به ۱۷ هزار نفر میرسد. اهالی قربانیان ایرانی و سازمانهای حقوقی ایرانی در نشست شورای حقوق بشر شرکت کردند، اما نتوانستند مجوزی برای برگزاری نشست حاشیهای به منظور توضیح مسئله خود، دریافت کنند.
منصوره کرامی همسر مسعود علی محمدی دانشمند ایرانی که در سال ۲۰۱۰ ترور شد: به اینجا آمدهام تا خواستار احقاق حقوق ۱۷ هزار نفری شوم که قربانی تروریسم در کشور من شدند. شورای حقوق بشر، هیچ توجهی به ما نمیکند. به ما اجازه ندادند هیچ نشست حاشیهای برای سخن گفتن درباره مسئله خود، برگزار کنیم. این در حالی است که به بیشتر سازمانهای غیردولتی اجازه میدهند چنین نشستهایی داشته باشند. ما شاهد آن هستیم که عاملان تروریسم علیه ملت ما، به راحتی در سازمان ملل حاضر میشوند.
خبرنگار المیادین: به گفته سازمانهای حقوقی ایرانی، کشورهای اروپایی به حمایت از گروههای معارض ایرانی عامل جنایتهای تروریستی در داخل این کشور، متهم هستند.
مهدی مهندس، وکیل سازمان دفاع از حقوق قربانیان تروریسم: بعضی کشورها مانند فرانسه، سوئد، هلند و دانمارک از گروههایی که در خاک این کشورها اقامت دارند، حمایت میکنند. این گروهها عامل عملیات تروریستی در ایران هستند. ما از این کشورها میخواهیم مانند آلبانی که به این نتیجه رسید که گروه مجاهدین خلق (منافقین) از خاک این کشور برای ارتکاب جنایتهای تروریستی علیه دیگر کشورها استفاده میکند، این گروه را بیرون کنند.
خبرنگار المیادین: اهالی قربانیان تروریسم در ایران، بر همکاری نزدیک اسرائیل و گروه منافقین خلق (منافقین) برای اجرای عملیات تروریستی تاکید کردند و در این باره به کتاب اسرائیلی که اخیرا با عنوان هدف قرار دادن تهران منتشر شد و چگونگی اجرای یک عملیات ترور را بیان میکند، استناد کردند. قربانیان عملیات تروریستی در جهان، در اولویتهای شورای حقوق بشر، برابر نیستند. این حرف خانوادههای قربانیان ایرانی است که هدف عملیات تروریستی در ایران قرار گرفته اند. سوالی که در هر دور از نشستهای این شورا برگزار میشود، آن است که این شورا بر اساس چه معیارهایی به پروندههای مختلف توجه نشان میدهد.
موسی عاصی خبرنگار المیادین افزود: متاسفانه سازمانهای بین المللی با معیارهای دوگانه عمل میکنند. معیارهای دوگانه فقط اتهامی نیست که کشورهایی که از این سیاستها در سازمان ملل در نیویورک یا در شورای حقوق بشر در ژنو آسیب دیدهاند، مطرح میکنند، بلکه معیارهای دوگانه در اینجا یک واقعیت انکار ناپذیر است و همه در این باره سخن میگویند، بدون اینکه بازنگری در این باره صورت گیرد. هیچ تغییری در این باره ایجاد نخواهد شد، به این علت که نظام موجود در سازمان ملل، مبتنی بر قدرت کشورهایی است که در عمل بر آن تسلط دارند. همه اینها ناشی از نظام جهانی یکجانبهگرایانهای است که بر سازمان ملل و شورای حقوق بشر هم حاکم است. در مقابل، گروههایی که از معیارهای دوگانه آسیب میبینند، تا امروز، تصمیم جدی برای مقابله با این نظام موجود در داخل سازمانهای بین المللی، اتخاذ نکرده اند. این کشورها هنوز به این موضع گیری نرسیده اند که دیگر ادامه این شرایط قابل تحمل نیست، زیرا ملتها از این معیارهای دوگانه آسیب میبینند و باید اقدام فراگیر از سوی همه طرفهایی که از این شرایط آسیب میبینند، صورت گیرد تا قواعد سازمان ملل تغییر کند.
منذر سلیمان تحلیلگر مسائل بین الملل در واشنگتن درباره استفاده آمریکا از موضوع حقوق بشر به عنوان سلاحی علیه مخالفانش، گفت: حتی دولت بایدن که با صراحت، موضوع حقوق بشر را در اولویت سیاست خارجی خودش قرار داد، از بسیاری از موضعگیریهای خود به ویژه علیه کشورهایی که آنها را به نقض حقوق بشر متهم میکرد، عقب نشینی کرده است. وزارت امور خارجه آمریکا سالانه گزارش حقوق بشر درباره نقض حقوق بشر در دیگر کشورها منتشر میکند، بدون آنکه به خود آمریکا بپردازد. این در حالی است که نقض گسترده حقوق بشر از طرف آمریکا، هر روز بیش از پیش آشکار میشود. ما شاهد خشونت پلیس و خشونت نژادی علیه سیاه پوستان هستیم. حقوق کسانی که برای پناهنده شدن به آمریکا تلاش کنند، به صورت آشکار نقض میشود. به عنوان مثال، مهاجران را در قفسهایی نگهداری و از دادن کمکهای ضروری به آنها خودداری میکنند. جو بایدن در سخنرانی اخیر خود به خطر گروههای افراطی در داخل آمریکا اشاره کرد؛ بنابراین قدرت آمریکا برای استفاده از سلاح حقوق بشر علیه دیگر کشورها تضعیف شده است.