استاندار مازندران: مدیریت پسماند در استان باید یک مدیریت سبز، بومی و منطبق با اکوسیستم همین استان باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، سومین نشست کارگروه راهبردی مدیریت پسماند مازندران صبح امروز شنبه هشتم مهرماه به مدیریت استاندار و دبیری مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در سالن شماره یک استانداری برگزار شد.
استاندار مازندران در این نشست با اشاره به مشکلات موجود در حوزه پسماند استان، گفت: مدیریت سبز بومی که منطبق بر اکوسیستم همین منطقه باشد با بهره گیری از به روزترین شاخصها و دانش فنی، باید در حوزه پسماند استان اتفاق بیفتد.
سید محمود حسینی پور با اشاره به اهمیت پسماند در استان، افزود: گرچه اکنون ریل گذاری خوبی در حوزه پسماند صورت گرفته است، اما روند آن کند است.
او با توجه به سیاست استان در بخش گردشگری، گفت: با توجه به شتاب سرمایهگذاریها و رویکردهای استان به این بخش، باید مبحث محیط زیست و به ویژه پسماند با نظارت و مدیریت حداکثری صورت بگیرد.
حسینی پور با اشاره به جمع آوری زباله در برخی موارد به شیوههای نادرست، افزود: در این زمینه حتی خودمان ورود پیدا کردیم و تأکید این است که باید جمع آوری زباله و نخاله با حساسیت بالا در شهر و روستا صورت بگیرد.
او با بیان اینکه دهیاران و شهرداران به مقوله پسماند اهمیت ویژه دهند، ادامه داد: ناظران گزارش کار بدهند و مدیران ناکارآمد جای خود را به مدیران شایسته کارآمد بدهند.
استاندار مازندران با بیان اینکه از محل جمع آوری پسماند حتی میتوان درآمدزایی کرد، گفت: این اقدام را در صورت مدیریت مناسب، قابل تحقق است.
حسینی پور با اشاره به کم کاری برخی شهرداریها در بخش پسماند، اعلام کرد: جمع آوری زباله ابتداییترین فعالیت شهرداری هاست و ما هنوز اقدام جدی در این زمینه ندیدیم.
او همچنین از دستگاههایی که در خصوص مدیریت و نظارت بر پسماند در مناطق خارج از شهر و روستاها باید ایفای نقش کنند خواست که با اقدام صحیح در این مناطق شاهد پراکنش زباله نباشیم.
حسینی پور با بیان اینکه در حوزه پسماند هیچ سازمان و ادارهای نباید کم کاری کند، افزود: یکی از ماموریتهای اصلی این کارگروه - در اسرع وقت- مدیریت شیرابه هاست.
استاندار مازندران با بیان اینکه مدیریت پسماند در مازندران باید یک مدیریت سبز، بومی و منطبق با اکوسیستم همین استان باشد، گفت: باید شاخصترین فعالیتهای به روز و مدرن که از نظر اکولوژیکی برای استان حائز اهمیت است را در استان بیاوریم.
او ادامه داد: مدیریت پسماند را باید بر مبنای مدیریت سبز بومی با پای کار آمدن شهرداریها و دیگر دستگاهها؛ تخصصی و به روز کنیم و از دانش بنیانها نیز در این مسیر بهرهمند شویم