تلویزیون و سینما بستر مناسبی است برای بازنمایی زندگی و تصاویر شهدا و خانواده شهدا.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، سعید الهی کارشناس رسانه در گفتگوی اختصاصی با شبکه خبر در بخشی از سخنانش درباره تصویر شهدا در مجموعههای تلویزیونی گفت:بازنمایی شهدا یکی از دغدغههای مهم بود در این طول این چهل واندی سال در میان فیلم سازان انقلابی. هرگاه صحبت از این موضوع میشد اولین اتهامی که به سمت فیلم سازان متعهد وارد میشداینکه شما نگاه سیاسی وایدئولوژیک دارید.
وی افزود:نه تنها شهدا بلکه تمام کسانی که به نوعی اسطورههای وطنی یا دینی هستند یا اسطورههای تاریخی هستنند میتوانند در سینمای ایران جای داشته باشند، چه بسا قبل از انقلاب هم ما سریالهای تاریخی داشتیم که اشاره مستقیم شده به اسطوره ها، بعد از انقلاب هم از این اسطوره هاداشتیم که اشاره شده استمثلامیرکبیر یا شهریار.
الهی گفت: یکی از دلایلی که ما به سمت شهدا میرویم سبک زندگی شهداست، قرار نیست که ما فقط شب عملیات را به تصویر بکشیم. آنچه که مهم است و میتواند الگوساز باشد برای نسل جدید و نسل نوپا، چیزی است که از زندگی شهدا ما بتوانیم دریافت کنیم.
وی افزود: بسیاری از شهدای که در جبههای جنگ خوش درخشیدند کسانی بودند که در ابتدای امر ایثار اجتماعی را در خودشان تقویت کردند. اگر ما در فیلم ها، تلویزیون و سیما بتوانیم کشف جدیدتری و دقیقتری از زندگی شهدا داشته باشیم فیلمهای موفق تری میتوانیم ارایه دهیم.
الهی گفت: ما راهبردی مشکل داریم، ما دقیقا با کدام بخش از زندگی شهدا کار داریمو چه مورد از زنگی و سبک زندگی شهدا میتواند تاثیر گذار باشدبرای دهه ۸۰ و ۹۰ که شهدا را تجربه نکردند و ندیدند.
کارشناس رسانه گفت: اگر واقعا دستگاه اجرایی و جامعه سینمایی در کنار هم بتوانند هماهنگی داشته باشند، اگراستراتژیک کلان ما تولید فیلمهایی سینمای و تلویزیونیبا محورت پرتره شهداست و یا زندگی نامه شهدا باشد، حالا باید دید برچه مبنای باشد. میتوان با مشورت گرفتن از جامعه شناسان و راویان دفاع مقدس و نزدیکان این عزیزان این تولیدات را انجام داد و نمیتوان با یک کتاب یا زمان برای تولید این فیلمها رفت.