دبیر شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: در دین اسلام یکپارچگی امت اسلامی اهمیت بسیار بالایی دارد و ما باید به عواملی که میتواند این یکپارچگی را در میان امت اسلامی تقویت کند، توجه کنیم و بر عواملی که این یکپارچگی را تضعیف میکند، حساس باشیم.
دبیر شورای عالی مجمع جهانی تقریب افزود: در دستورات اسلامی، مدارا با دیگر ادیان به ویژه ادیان الهی و ابراهیمی مورد تاکید است تا چه رسد به وحدت و یکپارچگی در میان امت اسلام که طبعاً از اهمیت بیشتری برخوردار است.
وی با اشاره به دیدگاه گروههای افراطی مبنی بر این که تنها خود را برحق میدانند، گفت: این افراد باید از اسلام طرد شوند و نباید به عنوان مسلمان به حساب بیایند، زیرا این امر در اسلام پذیرفته نیست.
حجتالاسلام مهدوی مهر با تاکید بر لزوم احترام به فهم افراد صاحب نظر از منابع اسلامی به ویژه اگر مبنای اجتهادی قابل قبولی داشته باشند، گفت: ما این را در میان علمای بزرگ اسلام شاهد بودیم که علمای بزرگی بحمد الله به این امر توجه و مذاهب اسلامی را قبول قرار کردند.
وی افزود: خوشبختانه ایران بعد از انقلاب اسلامی در موضوع وحدت امت اسلامی، همدلی و یکپارچگی مذاهب مختلف اسلامی سالها تلاش کرده و آنچه که در همه اینها دنبال شده است، یک امر بیشتر نیست و آن اینکه ما باید به عنوان امت اسلام گردهم جمع شویم و بر یک کلمه یعنی "اسلام" اصرار داشته باشیم.
دبیر شورای عالی مجمع جهانی تقریب با اشاره به وجود بحثهای کلامی، فلسفی، فقهی و تفسیری گفت: مباحث مختلف از این دست در جایگاه خودش قابل توجه و احترام است و ما نباید به صرف اینکه نظرمان متفاوت است یا نظر طرف مقابل را نفی میکنیم، او را طرد و متهم به خروج از اسلام بکنیم که اگر اینطور باشد اصلا "امت واحده" معنا ندارد.
سی و هفتمین کنفرانس وحدت اسلامی از پنجشنبه ششم مهر مصادف با ۱۲ ربیع الاول آغاز هفته وحدت آغاز شده است و تا ۱۱ مهر برابر با ۱۷ ربیع الاول به صورت وبیناری و حضوری برگزار میشود. بخش وبیناری که از ششم مهر آغاز شده است تا هشتم مهر ادامه دارد و بخش حضوری روزهای نهم و دهم مهر برگزار میشود.