محققانی دریافتند؛ در سنین بالاتر، سلولهای ایمنی تخصصی به نام سلولهای T کشنده در افراد مسن کاهش یافته و توان حمله به سلولهای آلوده در آنها کمتر است.
سلولهای T کشنده، که با نامهای CD8+ یا سلولهای T سیتوتوکسیک شناخته میشوند، دارای سلاحهای مولکولی ویژهای هستند تا مستقیماً به سایر سلولهای آلوده به مهاجم خارجی مانند ویروس ها حمله کرده و آنها را نابود کنند. به این ترتیب، آنها نقش مهمی در سیستم ایمنی دارند.
تاکنون مطالعات زیادی در مورد عملکرد سلول های T کشنده انجام شده است، اما اطلاعات کمی در مورد چگونگی تکامل و عملکرد آنها در طول عمر وجود دارد. اکنون، محققان تفاوت سلولهای T کشنده را در نوزادان، کودکان در سن مدرسه، بزرگسالان و افراد 60 ساله و بیشتر و برای درک اینکه چگونه سن بر ایمنی ما در برابر ویروس های آنفولانزا تأثیر می گذارد، بررسی کردند.
نویسنده اصلی این مطالعه، گفت: بر اساس مطالعات قبلی، انتظار داشتیم که متوجه شویم سلولهای T کشنده در افراد مسنتر به دلیل فرسودگی، دارای تاثیر کمتری هستند. با این حال در کمال تعجب، سلولهای T کشنده بسیار کارآمدی که در کودکان و بزرگسالان شناسایی کردیم، به نظر میرسد که در واقع ناپدید شده و با سلولهای غیربهینه در افراد مسن جایگزین شدهاند.
محققان دریافتند؛ تعداد کل سلولهای T کشنده در نوزادان کمترین، در کودکان افزایش یافته و در بزرگسالی به اوج خود می رسید. اگرچه سلول های T کشنده مخصوص ویروس آنفولانزا در نوزادان و کودکان کمترین میزان را داشتند، اما در بزرگسالان به اوج خود رسیدند و در بزرگسالان مسن تر کاهش یافتند.
محققان تجزیه و تحلیل فعالیت ژن را روی سلولهای طبقهبندی شده بر اساس سن انجام دادند و فهمیدند که سلولهای T کشنده خاص آنفولانزا در نوزادان و کودکان از نظر ژنتیکی مشابه آنهایی است که در افراد مسنتر دیده میشود.
این محقق بیان کرد: یکی از جالبترین یافتههای این مطالعه این بود که این سلولها، با توانایی پایینتری در تشخیص ویروسهای آنفولانزا، ویژگیهای ژنی نزدیک به سلولهای T موجود در نوزادان را نشان دادند.
محققان معتقدند؛ اولین کشف جهانی آنها کمک زیادی به درک ما از چگونگی تغییر ایمنی در طول عمر و توسعه واکسن دارد.
نویسنده مسئول این مطالعه گفت: یافتههای ما نشان میدهد که اگر بخواهیم سلولهای T کشنده را از طریق واکسیناسیون تقویت کنیم، زمانبندی ممکن است نقش اساسی در حفظ این سلولهای T کشنده بهینه تا سن بالا داشته باشد.