دومین سالگرد ارتحال حضرت علامه حسن زاده آملی در روستای ایرا لاریجان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران،مراسم دومین سالگرد ارتحال ذوالفنون حضرت علامه حسن زاده آملی عالم برجسته وسالک توحیدی، با حضور شاگردان، استادان حوزه ودانشگاه و مردم شهرستان آمل در روستای ایرا لاریجان برگزار شد.
آیت الله عباسی خراسانی یکی از شاگردان علامه حسن زاده آملی در این مراسم در سخنانی به ذکر فضایل اخلاقی و علمی ایشان پرداخت و گفت: علامه «حسن زاده آملی» مصداق بارز علم، دین و ایمان و آموزهای از عبد و عبودیت، رحمت و علم بود.
مراسم مداحی و نوحه خوانی و شرکت بر سر مزار ایشان از دیگر برنامههای این مراسم بود.
علامه حسنزاده آملی در ۱۳۰۷ خورشیدی در قریه ایرا بخش لاریجان شهرستان آمل دیده به جهان گشود. در ۶ سالگی به مکتبخانه رفت، علاقه وی به درس و قرآن تا اندازهای بود که در خردسالی تمام قرآن را به خوبی یاد گرفت. وی تحصیلات ابتدایی را در مدرسه روحانی (حوزه علمیه) را در محضر روحانیونی همچون؛ محمد آقا غروی، عزیزالله طبرسی، شیخ احمد اعتمادی، عبدالله اشراقی و ابوالقاسم رجایی فرا گرفت. سپس به تهران آمد و در مدارسی، چون مبارک حاج ابوالفتح و مدرسه مبارک مروی به فراگیری دانش پرداخت و نزد حاج میرزا ابوالحسن شعرانی طهرانی در حدود ۱۳ سال به تربیت و تعلیم پرداخت و فنونی را از قبیل علوم منقول، معقول، تفسیر، کتب قرائت و تجوید، کتب ریاضی و نجوم، تعلیم کتب مختلف و استخراج تقویم نجومی کسب کرد که تعلیمش چهار سال طول کشیده بود. حسن زاده آملی در ۲۲ مهر ۱۳۴۲ خورشیدی به قم رفت و در آنجا تحصیلات حوزوی خود را به پایان رساند.
علامه حسن حسنزاده آملی یکی از فیلسوفان و عارفان جهان اسلام به شمار میرفت که توانست در طول عمر پربرکت خود با تلاشی خستگی ناپذیر بیش از ۱۷۰ اثر در زمینه تألیف مستقل، شروح، حواشی و تعلیقات و تصحیح از خود برجای بگذارد.
سرانجام این عالم فرهیخته پس از سالها مجاهدت علمی در سوم مهر ۱۴۰۰ خورشیدی در ۹۳ سالگی و بر اثر نارسایی شدید قلبی دیده از جهان فروبست.