استاد دانشگاه تهران گفت: برای بالابردن سطح دانش کودکان و نوجوانان جوامع اسلامی پیشنهاد میکنم سازمانی همانند یونسکو را به وجود بیاوریم.
وی افزود: در این روزها ما خبر سوزندان قرآن و توهین به قرآن را از مهد فرهنگ تمدن یعنی سوئد میشنویم که توسط یک عراقی اتفاق میافتد. این از نا آگاهی افراد است که تحت تأثیر کسانی قرار میگیرند که میخواهند جامعه اسلامی را به چالش بکشند؛ بنابراین ما باید در این کنفرانس و کنفرانسهای آینده روی مشکل عموم مسلمانان، مترکز شویم و راهکارهای عملی برای کشورهای اسلامی و جوامع اسلامی ارائه کنیم.
استاد دانشگاه تهران گفت: یکی از ویژگیهای کنفرانس وحدت امسال این است که دبیرکل و معاونینشان در نشستهای علمی، روی مسائل کاربردی مطرح در جوامع اسلامی، متمرکز شدهاند و امیدوار هستیم که خروجی این نشستهای علمی برای رفع مشکلات همه مسلمانان اعم از برادران اهل سنت و شیعه مفید باشد.
وی ادامه داد: یکی از محورهای این کنفرانس مقابله با تروریست است. در همین ادوار گذشته ما دو پدیده ترور و تروریسم را در کشورهای اسلامی داشتیم که از طریق کشورهای دیگر پشتیبانی شد و معضل بزرگی را برای جهان و کشورهای اسلامی به وجود آورد. با بررسی این موضوع و ظهور و بروز آن به این نتیجه میرسیم که این تفکرهای انحرافی و منتهی به خشونت بر دو استوانه فقر معیشتی و فقر فرهنگی بین جوامع اسلامی استوار بوده است؛ یعنی کسانی که این امور را طراحی کرده بودند، پیاده نظام خودشان را در کشورهای اسلامی از بین کسانی انتخاب میکردند که یا نیاز مفرط مالی داشتند و یا به شدت در اثر ناآگاهی و بی اطلاعی از واقعیت علمی، در فقر فرهنگی به سر میبردند.
سی و هفتمین کنفرانس وحدت اسلامی از پنجشنبه ششم مهر مصادف با ۱۲ ربیع الاول آغاز هفته وحدت آغاز شده است و تا ۱۱ مهر برابر با ۱۷ ربیع الاول به صورت وبیناری و حضوری برگزار میشود. بخش وبیناری که از ششم مهر آغاز شده است تا هشتم مهر ادامه دارد و بخش حضوری روزهای نهم و دهم مهر برگزار میشود.