رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز: ارزیابی خطر بروز سکتههای قلبی و مغزی برای بیش از ۵۴ هزار نفر از افراد بالای ۳۰ سال انجام شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، دکتر شایسته شمی پور با اشاره به روز جهانی قلب در «۷ مهر ماه، مصادف با ۲۹ سپتامبر»، شعار این روز را " شناخت عوامل خطر بیماری قلبی عروقی، مراقبت بهتر و قلب سالمتر" عنوان کرد و گفت: روز جهانی قلب به عنوان یک ابتکار جهانی در سال ۲۰۰۰ عنوان شد تا آگاهی عمومی نسبت به تهدید بیماری قلبی و سکته مغزی و اهمیت شیوه زندگی قلب سالم را افزایش دهد.
وی با بیان اینکه سازمان جهانی بهداشت نیز به طور فعال از این روز حمایت میکند، افزود: این اتحادیه اعتقاد دارد که سلامت قلب برای هر فرد یک حق بشری اساسی و یکی از ارکان دسترسی به عدالت در سلامت جهانی است و در همین رابطه در حوزه مرکز بهداشت غرب اهواز در از ابتدای امسال تاکنون برای بیش از ۵۴ هزار نفر از افراد بالای ۳۰ سال ارزیابی خطر بروز سکتههای قلبی و مغزی انجام شده است.
شمی پور با بیان اینکه یکی از مهمترین و مطمئنترین راههای رسیدن به اهداف پیشگیری و کنترل بیماری قلبی عروقی آموزش همگانی و برگزاری پویشهای عمومی است، ادامه داد: این روز در واقع شروع برنامه و فعالیتهایی است که باید در طول سال ادامه یابد.
رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز اضافه کرد: در حال حاضر بیماریهای قلبی عروقی اولین علت مرگ در دنیا و کشور است و ۳۱ % کل مرگهای دنیا و نیمی از مرگهای ناشی از بیماریهای غیر واگیر به علت بیماریهای قلبی عروقی اتفاق میافتد.
وی گفت: مصرف دخانیات و الکل، رژیم غذایی ناسالم و کم تحرکی که در افراد به شکل بیماری کلسترول و فشارخون بالا، اضافه وزن و چاقی تظاهر میکند از عوامل خطر اصلی بیماریهای قلبی عروقی و سکتههای مغزی است.
دکتر شمی پور با بیان اینکه کم تحرکی یکی از عوامل خطر بیماریهای قلبی-عروقی است، افزود: به طور متوسط کارمندان اداری ۸ تا ۱۵ ساعت در روز را بدون حرکت و د رحالت نشسته طی میکنند، نشستن بیش از حد اثری معادل یک پاکت سیگار کشیدن رو روز دارد، این در حالی است که کمی تحرک معجزه میکند، به همین منظور در حاشیه کمیته درون بخشی روز جهانی قلب که با حضور جمعی از مسئولان ستادی برگزار و نمونهای از حرکات ورزشی موثر آموزش داده شد.
وی با اشاره به اینکه در کلیه مراکز بهداشتی درمانی وضعیت افراد بالای ۳۰ سال از نظر خطر بروز سکتههای قلبی و مغزی در طی ۱۰ سال آینده مورد ارزیابی و بررسی قرار میگیرد و اقدامات لازم در این خصوص صورت میگیرد.
شمی پور در پایان از شهروندان خواست با مراجعه به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی محل سکونت خود (خانه بهداشت، پایگاه سلامت و مرکز خدمات جامع سلامت) ضمن دریافت خدمت مربوط در خصوص بروز سکتههای قلبی و مغزی مورد ارزیابی و خطرسنجی قرار گیرند.