معاون محیط زیست انسانی استان همدان گفت: این نیروگاه باید در همان ابتدای کار اگر پسماندی دارد مشابه نیروگاه شهید مفتح هر چه سریعتر آنها را تعیین تکلیف کند.
او افزود: طرحی در استان بدون مجوز زیست محیطی وجود ندارد لذا اشکال پروژههای سرمایهگذاری در مرحله استقرار و دریافت مجوز نیست.
عربی با بیان اینکه نیروگاه ملایر از سازمان محافظت محیط زیست مجوز استقرار دریافت کردهاست، افزود: نکات مهمی که سازمان محیط زیست برای نیروگاه ملایر در نظر گرفت بحث سوخت مورد استفاده این نیروگاه است.
او گفت: طبق توافق استفاده از سوخت پاک است بنابراین اگر زمانی این نیروگاه مجبور شد از گازوئیل استفاده کند باید گازوئیل یورو مورد استفاده قرار گیرد.
معاون محیط زیست انسانی استان با اشاره به اینکه پایش آنلاین جز تعهدات اصلی این نیروگاه بود، تصریح کرد: این نیروگاه باید قبل از بهرهبرداری سیستمهای دودکش آن طوری طراحی شود که امکان پایش برخط و مستند توسط اداره کل حفاظت محیط زیست استان فراهم شود و مورد بررسی قرار بگیرد.
معاون محیط زیست انسانی استان گفت: نیروگاه ملایر در مورد موضوع آب ادعا کردند که مصرف زیادی ندارد و این مورد نیز باید بررسی و ثابت شود؛ بنابراین هر پروژهای که از این اداره استعلام میشود تکلیفش با جواب مخالف و یا موافقت مشروط مشخص میشود.
او گفت: طرحی در استان بدون مجوز زیست محیطی وجود ندارد بنابراین اشکال طرح های سرمایهگذاری استان در مرحله استقرار و دریافت مجوز نیست بلکه عمده اشکال محیط زیستی در این طرح ها بعد از صدور مجوز در اجرای تعهداتشان است که معمولاً اجرا نمیشود و یا جز اولویتشان حساب نمیکنند بنابراین تاکید اداره زیست محیطی این است که همزمان با اجرای طرح نگاهی به تعهدات قید شده نیز داشته باشند.
عربی با تاکید بر اینکه همه طرح ها تعهدات آلودگی آب، هوا، خاک، پایش آنلاین و فضای سبز را باید اجرا کنند، گفت: گاهی طرحی اجرا و آماده بهرهبرداری است و به دنبال پروانه بهرهبرداری از سازمان محیط زیست است اما تعهدات محیط زیستی را اجرا نکردهاست و دنبال این هستند که موافقت این اداره را بدون اجرای تعهدات بگیرد در این صورت این طرح برای دریافت مجوز با مشکل روبرو است.