روزنامه صهیونیستی هاآرتص حمایتهای این رژیم از جمهوری آذربایجان در جنگ با ارمنستان را افشا کرد.
هاآرتص نوشت: ارمنیهایی که «تعداد زیادی از آنها از قرهباغ کوهستانی گریختند» هنوز رنجهای خود را از جنگ و قتلعامهای گسترده سالهای اول دهه ۱۹۹۰ به یاد دارند. آنها همچنین نسل کشی ارامنه را در دوره حکومت عثمانی، در دوره دهه اول و دوم قرن گذشته به خاطر دارند. سرویسهای امنیتی جمهوری آذربایجان در سالهای اخیر با حمایت اسرائیل در جنایت جنگی در ارمنستان و حمله به غیرنظامیان ارمنی در منطقه قرهباغ کوهستانی و اهداف غیرنظامی تردید نکردند.
براساس گزارش هاآرتص، در دهه دوم قرن بیست و یکم، رژیم اشغالگر به جمهوری آذربایجان کمک کرد تا با ارتکاب جنایت جنگی، تشکیلات ارمنی را در قره باغ کوهستانی شکست دهد.
این روزنامه همچنین با یادآوری روابط راهبردی اسرائیل با جمهوری آذربایجان که شامل قراردادهای تسلیحاتی به ارزش میلیاردها دلار است، خاطرنشان کرد: این سطح از روابط در شرایطی جنگی اسرائیل علیه ایران بود و بخش زیادی از نفت جمهوری آذربایجان در اختیار اسرائیل قرار میگرفت.
اگرچه روابط امنیتی جمهوری آذربایجان و رژیم اشغالگر در گذشته مخفی نگه داشته میشد، اما در سالهای اخیر جمهوری آذربایجان با افتخار سلاح ها، موشکها و پهپادهای تهاجمی پیشرفته اسرائیلی را در رژههای نظامی به نمایش میگذاشت و وجود یک کارخانه ساخت پهپادهای انتحاری اسرائیلی را در این کشور فاش کرد. افزون بر این فیلمهای رسمی از استفاده نیروهایش از تسلیحات اسرائیلی را منتشر کرد.
این روزنامه اسرائیلی همچنین خبر حدود ۶ ماه پیش خود را یادآوری کرد مبنی بر اینکه طی هفت سال گذشته ۹۲ پرواز باری از جمهوری آذربایجان به پایگاه هوایی اسرائیلی عوودا صورت گرفت. تنها پایگاهی که مجاز به صادرات مواد منفجره است.
این روزنامه اسرائیلی همچنین به اسناد مربوط به حمله پهپاد انتحاری ساخت اسرائیل به یک نقطه تسلیحات ضد هوایی ارمنستان در درگیریهای قره باغ و افشای این موضوع پرداخت که روزنامه نگاران و مخالفان آذربایجانی هدف سامانه جاسوسی «پگاسوس» اسرائیل بودند. در تمام این سال ها، «اسرائیل» نه تنها به جمهوری آذربایجان کمک تسلیحاتی کرده، بلکه به «تحریف تاریخ» نیز اقدام کرده است، چنانکه وزارت امور خارجه اسرائیل در مراحل رسیدگیهای قضایی سال ۲۰۲۰ اعتراف کرد که رژیم اشغالگر از به رسمیت شناختن «هولوکاست ارامنه» خودداری کرد و دلیل آن روابطش با دولت باکو بود.