محققان آمریکایی نوعی تبلت جدید برای نابینایان ساخته اند که قابلیتهای زیادی برای آنها فراهم میکند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از شبکه تلویزیونی ای بی سی، «گرگ استیلسون» مدیر طرحهای صندوق فدرال سازمان چاپخانه آمریکا است که با ساخت تبلت جدید برای نابینایان، آن را انقلابی در خصوص این ابزار برای نابینایان مینامد.
گِرِگ اِستیلسون مدیر طرح مونارک: لپ تاپ مونارک Monarch ابزار مبتنی بر فناوری است که امکان استفاده از هر دو خط استاندارد بریل و صفحه گرافیکی را در یک سطح برای کاربر فراهم میکند.
تبلت مونارک میتواند به میزان قابل توجهی روش یادگیری افراد نابینا و به خصوص دانشجویان را بهبود ببخشد. کسانی که از این تبلت استفاده میکنند میتوانند همزمان ده خط بریل را به صورت یکجا بخوانند، اما در دستگاههای کتابخوان الکترونیکی تنها یک خط قابل خواندن است.
گرگ استیلسون: شما نمیتوانید مانند این بخوانید.
بروز رسانی بزرگ این تبلت باعث شده صفحات گرافیکی و جدولها به صورت کامل و نه به صورت خط به خط در دسترس نابینایان قرارگیرد و آنها همانند بسیاری از خوانندگان میتوانند این تصاویر گرافیکی را درک کنند. تصورکنید با این تبلت میتوانید یک معادله را به راحتی حل کنید.
آروشی دختر دبیرستانی نابینا: من مجبور بودم تمام تغییراتی که لازم دارم را برای معادله کنونی را به خاطر بسپارم. همچنین باید خطوط بالایی معادله را هم به خاطر می سپردم.
نباید فراموش کرد که تبلت مونارک همچنین میتواند چندین کتاب متنی را ذخیره کند به طوری که فکرش را هم نمیکنید، اما نگاهی به کتابهای بزرگ به خط بریل بیندازید که پس از چاپ چقدر حجیم هستند.
پل شرودر، یکی ازمقامات دولتی (نابینا): به نظر من با این تبلت میتوانیم بیشتر از کتابهایی که در کوله پشتی قرار میدهیم همراهمان داشته باشیم
پل شرودر یکی از مقامات دولتی هنگام حضور در جلسه استماع کنگره در مارس گذشته، تلاش کرد تا منابع مالی برای این تبلت را فراهم کند. قیمت این تبلت قبل از ورود به بازار صدها دلار برآورد شده است. اعضاء کنگره میخواهند اطمینان یابند این تبلت بتواند به دست نابینایان در کلاس درس برسد.
پل شرودر: دانشجویان نابینا تحمل بالایی دارند. من هم خودم دانشجوی نابینا بوده ام. ما مجبور بودیم بدون برخورداری از منابع کافی مطالب جدید را یادبگیریم
سازنده تبلت ای پی اچ میگوید سال بعد تبلت مونارک در دسترس همگان قرار میگیرد، اما در حال حاضر دستکم برای دانشجویانی همچون آروشی این امیدواری وجود دارد که از این فناوری حداقل در محل تحصیلش استفاده کند.
آروشی: من از بسیاری از افراد نابینا در کالج شنیده ام که میتوان تمام کتابهای ترم و کتب متنی را به خط بریل در این تبلت در اختیار داشت برای همین من خیلی هیجان زده هستم.
حالا این تبلت ای پی اچ در مرحله آزمایشهای نهایی قرار دارد و لازم است معلمان به همراه دانش آموزان به صورت داوطلب این تبلت را مورد استفاده قرار دهند. اگر شما هم علاقهمند به دانست اطلاعات بیشتری درباره این تبلت مخصوص نابینایان هستید میتوانید به سایت Aph.org مراجعه کرده و با مونارک آشنا شوید. چقدر خوب است که بتوانید با این تبلت کلاس درس چند هزار دلاری را در اختیار داشته باشید و برای دانش آموزان هم استفاده از این تبلت جالب باشد.