روستای برغان در دهستان برغان، بخش چندار شهرستان ساوجبلاغ در غرب استان البرز واقع شده است و در دل کوههای البرز در ارتفاع ۱,۶۵۰ متری از سطح دریا، در میان کرج و هشتگرد قرار دارد.
خانههای ساده و قدیمی برغان اغلب دو طبقه هستند و یک طویله زیر آنها وجود دارد تا گرمای ایجاد شده توسط دامها طبقه بالا و محل سکونت افراد را گرم کند. شما میتوانید نمونهای از این خانهها را در محله «بزرگ محله» ببینید.
در سالهای اخیر خانههای ویلایی در برغان با تاثیرپذیری از الگوی معماری شهری و با مصالحی چون تیرآهن، سیمان، بتن، آجر و گچ ساخته شدهاند.
یکی از اصلیترین جاذبههای روستای برغان آتشگاه کرج است که در گذشته محل زندگی زرتشتیان بوده است. این آتشگاه یا بهتر است بگویم روستا به دلیل آب و هوای خوبی که دارد مقصد اصلی گردشگران میباشد تا بتوانند علاوهبر گشت و گذار و تفریح، هوای سالم را نیز استشمام کنند.
قدمت حسینیه برغان به دوره صفوی برمیگردد و جزو آثار ملی ایران بهحساب میآید.
از بناهای دیدنی دیگر آن مسجد روستای برغان است، دلیل زیبایی آن هم این است که این مسجد و حسینیه برغان توسط یک پل به هم متصل شدهاند. قدمت این مسجد به دوران خیلی دور برمیگردد و جزو بناهای تاریخی برغان محسوب میشود.
همانطور که از اسم آن مشخص است یکی دیگر از مکانهای تاریخی این روستا پل تاریخی برغان آن می باشد که به دوران صفوی برمیگردد. این پل مورد توجه گردشگران زیادی قرار گرفته و جزو آثار ملی نیز محسوب میشود.
میدانها معمولا جایگاهی برای تجمع مردم در مراسمها و تعزیهها میباشد. میدان برغان هم از این قاعده مستثنی نبوده و هرساله مراسم های مختلفی در این مکان برگزار میشود.
روستای تپه کش کلا یا قلعه ایلخانی برغان از مکانهای دیدنی روستای برغان است که به دوره ایلخانان برمیگردد و جزو آثار تاریخی محسوب شده است.
یکی از مکانهای دیدنی و زیارتی، زیارتگاه چهل دختر برغان است. در این زیارتگاه درخت سیبی قرار دارد که داستانهای مختلفی به آن نسبت دادند و برای مردم آن جا ارزش زیادی دارد. اما آنچه که ذهن آدم را درگیر میکند اسم این زیارتگاه است.