معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بابل: اجرای طرح طبقهبندی مشاغل برای کارگاههای بالای ۵۰ نفر موجب ایجاد انگیزه برای کارگران و نهایتاً افزایش تولید منجر می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در همایش استانی کارگران طلائیه دفاع مقدس در بابل گفت: در تنظیم روابط کار بین کارگر و کارفرما باید تصمیمگیریها بدون جهتگیری و اجحاف در حق دیگری صورت گیرد تا از ایجاد مشکل در جامعه کارفرمایی یا جامعه کارگری پیشگیری شود.
رعیتی فر افزود: اجرای طرح طبقهبندی مشاغل برای کارگاههای بالای ۵۰ نفر باعث میشود کارگران شاغل در این کارگاهها ضمن احساس عادلانهبودن مزد، با انگیزه بالا فعالیت کرده و نهایتاً به افزایش تولید منجر شود.
او به تشکیل ۲۱ هزار واحد حفاظت کمیته فنی در کشور اشاره کرد و گفت: با تشکیل این واحدها از حوادث ناشی از کار و حوادث منجر به فوت پیشگیری شده است.
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در راستای حمایت از جامعه کار و تولید و شعار سال (مهار تورّم و رشد تولید) گفت: در شرایط کنونی برای افزایش تولید در کارگاهها باید امکانات و بسترهای لازم مهیا باشد که این بستر با تلاش تشکلهای کارگری و کارفرمایی امکانپذیر خواهد بود.
سالانه ۴٠٠ هزار پرونده دعاوی بین کارگر و کارفرما رسیدگی میشود
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه سالانه ۴٠٠ هزار پرونده دعاوی کارگران و کارفرمایان رسیدگی میشود، گفت: دستورالعمل سازش درون کارگاهی با مشورت دیوان عدالت اداری بازنویسی شد تا مشاوران در واحدهای صنعتی و تولیدی حضور پیدا کرده و دعاوی و مسائل کارگران و کارفرمایان را رسیدگی کنند.
علیحسین رعیتیفر افزود: سال گذشته حوادث منجر به فوت ١١ درصد کاهش یافت بهطوری که میانگین حوادث ناشی از کار در ایران از میانگین جهانی کمتر است.
او با بیان اینکه به دنبال کاهش حوادث ناشی از کار هستیم تا یک حادثه هم نداشته باشیم تصریح کرد: بیشترین حوادث شغلی در کارگاههای ساختمانی است که ٣٨ درصد حوادث و ۵٠ درصد فوتیها در این بخش است.
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از راهاندازی کمیتههای بازرسی از کارگاههای ساختمانی در استانها خبر داد و اظهار امیدواری کرد که با کمک سازمان نظام مهندسی و شهرداری شاهد کاهش حوادث باشیم و در همین راستا ۶ بسته ارتقای ایمنی در حوزه کار تهیه شده است.
او با بیان اینکه بعد از ساختمان، بیشترین حوادث کار در صنایع و معادن است، گفت: حوادث در معادن ٢ درصد است.
رعیتیفر افزود: ٢٣ هزار کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار در کشور وجود دارد که با همکاری برخی از وزارتخانهها از جمله نفت درصدد هستیم تا از حوادث نشت گاز پیشگیری شود؛ همچنین در نظر داریم تا از حوادث ناشی از کار در ارتفاع پیشگیری شود.
او با اشاره به اینکه بازرسان کار ٨٢٠ هزار بازرسی را انجام دادهاند، گفت: ٨۴٠ بازرس در حوزه روابط کار داریم که نمونه قراردادهای کارگری، امنیت شغلی کارگران و ایمنی و حوادث را بررسی میکنند و بهعنوان ضابط قضایی فعال هستند.
معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد: ٩٠٠ هیئت، دعاوی بین کارگر و کارفرما را مورد رسیدگی قرار میدهند که از این تعداد ۶٠٠ هیئت تشخیص و ٣٠٠ هیئت حلاختلاف و تجدیدنظر هستند که با حضور نمایندگان جامعه کارگری، کارفرمایی و دولت است.
وی با تأکید بر اینکه در دولت سیزدهم به دنبال توسعه اصل سهجانبهگرایی هستیم تصریح کرد: در این دولت تعداد تشکلهای کارگری و کارفرمایی به ١۵ هزار مورد افزایش یافت و برای این تشکلها توسعه کمی و کیفی آموزشها و ارتقای فرهنگ تشکل را پیگیری کردیم و مطالبه جامعه کارگری را سامان دادیم و در همین راستا بیش از چهار میلیون نفرساعت آموزش ارائه شد.