وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه شاهد افزایش داخلی سازی و بومی سازی صنعت ریلی هستیم، افزود: تا سال آینده تعداد قابل توجهی به ظرفیت ناوگان خطوط ریلی حومهای اضافه میشود.
وزیر راه و شهرسازی به قرارداد در حال انعقاد با خارجیها در بندر چابهار اشاره کرد و افزود: در یکی دو ماه آینده این قرارداد منعقد میشود و فرصت بی سابقهای را همزمان با راهاندازی راهآهن چابهار- زاهدان برای کشور فراهم میکند.
وی در ادامه به خط ریلی رشت- کاسپین اشاره کرد و توضیح داد: با تکمیل این خط ریلی عملا اتصال دریا به دریا صورت میگیرد و زنجیره کریدوری شمال به جنوب دریایی نیز تکمیل میشود.
بذرپاش با بیان اینکه کریدور شمال به جنوب غرب کشور از بندر امام خمینی آغاز میشود و تا مرز بازرگان ادامه میباید، افزود: تکمیل طرهای جادهای و ریلی در این کریدور در دستور کار قرار دارد.
به گفته بذرپاش توافقات خوبی با کشورهای خارجی برای تغییر تکنولوژی قطارهای برقی در دستور کار قرار دارد تا هم مسیر تهران به اصفهان با رفع موانع قانونی هرچه سریعتر محقق شود و هم قطار سریع السیر تهران_ مشهد که به شرکت راهآهن تفویض شده، اجرایی شود.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: توافق شلمچه_ بصره از ابتدای سال در دستور کار قرار گرفت و عملیات اجرایی آن در مذاکرات فشرده با طرف عراقی، در روزهای اخیر با حضور نخست وزیر عراق و معاون اول رییس جمهور آغاز شد.
وی توافق با کشور آذربایجان در منطقه صفر مرزی برای ساخت خطوط ریلی و همکاری با روسها برای اجرای راهآهن رشت_ آستارا را از دیگر توافقات حوزه ریلی دانست که به زودی اجرایی میشود.
خطوط حومهای از دیگر موضوعات مورد اشاره وزیر راه و شهرسازی بود که در خصوص آنها گفت: توسعه و افزایش ظرفیت ناوگان در خطوط حومهای از دیگر اولویتهاست و نیاز ما در بازار داخل نیاز بالایی است.
وی افزود: تکلیف جدیدی برای شرکت راهآهن معین شده تا ظرف یک سال آینده عدد قابل توجهی به ناوگان خطوط حومهای اضافه شود و پاسخگوی نیاز مردم برای استفاده از این حملونقل ایمن و ارزان باشیم.
بذرپاش در ادامه گفت: یکی از موضوعاتی که در نمایشگاه حملونقل ریلی قابل مشاهده بود، داخلی سازی و اجرای آن در صنعت ریلی در حوزههای خدمات سیگنالینگ، ترمز واگن و تولید ریل بود.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: دستاوردهای صنعت ریلی در بومیسازی و داخلی سازی نشان میدهد این صنعت پیشرفت قابل توجهی یافته در سالهای اخیر تجربه کرده که باید با سرعت بالاتر ادامه یابد.
وی با اشاره به ظرفیت بالقوه ایران در حوزه حملونقل گفت: نیازمند یاری همه شرکتهای داخلی هستیم تا این فرصت ظرف چند سال آینده تبدیل به عامل قدرت و تولید ثروت برای کشور شود.
بذرپاش افزود: توسعه زیرساختهای حملونقل میتواند به اندازه نفت برای کشور تولید ثروت کند.