رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه از ثبت نام بیش از ۵۸ هزار نفر در مسابقات سراسری قرآن خبر داد.
مجیدی مهر در این مراسم ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس اظهار کرد: سال ۱۴۰۲ سال خاصی است، چون دو ماه رمضان در خود دارد، بنابراین برنامه ریزیها در حوزه فعالیتهای قرآنی متفاوت است.
وی ادامه داد: در شش ماه گذشته در حوزه جزء خوانی قرآن کریم، ۱۶۷ مراسم برگزار شد و بیش از ۷۰ درصد برنامههای جزءخوانی که تاکنون از صدا وسیما پخش شده با محوریت سازمان اوقاف و در بقاع متبرکه برگزار شده است.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه همچنین یکی از اقدامات شاخص در ماه رمضان را ترتیل خوانی در روستاهای استان مرکزی دانست و گفت: در حالی که بسیاری از بقاع متبرکه در روستاهای صعب العبور قرار داشت، اما این برنامههای قرآنی مورد استقبال قرار گرفت، تصمیم گرفتیم در ماه رمضان بعدی این برنامه به استانهای دیگر تسری پیدا کند و این اقدامات نشان از بلوغ فعالیتهای قرآنی در سطح کشور دارد.
مجیدی مهر افزود: در قالب طرح ساماندهی داوران، برای داوری مسابقات قرآن شاهد حضور داوران حتی از نقاط دورافتاده بودیم این اتفاقات نشان میدهد که اگر برنامه ریزی اصولی انجام شود بازخورد خوبی دریافت میکنیم.
وی با بیان اینکه امسال برگزاری مراسم جزءخوانی قرآن به ۲۰۰ برنامه خواهد رسید، تصریح کرد: در حوزه محافل انس با قرآن در سال، بیش از ۵ هزار محفل قرآنی در مناسبتهای مختلف در بقاع متبرکه برگزار میشود. همچنین حضور قاریان مصری در ایران از برنامههای دیگر ماست، البته نیاز به هماهنگی دارد و استقرار رایزن ایران در قاهره که حافظ کل قرآن است، برای ما نوید بخش است و به تعاملات کمک میکند.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه قاریان ادامه داد: قاریانی از تانزانیا و جنوب شرق آسیا نیز به کشور ما اعزام خواهند شد و به زودی مشخص میشود کدام قاری در چه زمان و در کدام شهر قرائت خواهد داشت. برای حضور بانوان قاری از خارج کشور نیز برنامههایی داریم، زیرا بانوان جهان اسلام مشتاق هستند در برنامههای قرآنی از حضور بانوان نخبه ایرانی بهره ببرند.
مجیدی مهر گفت: در حوزه برگزاری کرسیهای تلاوت و تفسیر قرآن در بقاع متبرکه که با ابداع رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه است، ابتدا کار سخت به نظر میرسید، اما شاهد استقبال مخاطبان بودیم و در حال حاضر هر هفته حداقل یه جلسه تفسیر قرآن در بقاع متبرکه برگزار میشود و بیش از ۱۵۰۰ جلسه تاکنون برگزار شده است.
وی با اشاره به مشارکت در اجرای برنامه قرآنی محفل افزود: این برنامه فضای خوبی در کشور رقم زد و مردم را درگیر برنامه تلویزیونی حول محور قرآن کرد و به دنبال آن افراد تشویق شدند در موسسات قرآنی حضور پیدا کنند. امسال در قالب برنامه محفل ۲، مهمان منازل مردم قبل از افطار خواهیم بود.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه از ابلاغ شیوه نامه چهل و ششمین دوره مسابقات قرآن خبر داد و اظهار کرد: هرسال تعداد تبصرههای این شیوه نامه کم میشود و هم اکنون به تعداد انگشتان یک دست رسیده و بیش از ۵۸ هزار نفر (۳۷ هزار و ۲۷۵ خواهر و بیش از ۲۱ هزار برادر) برای شرکت در مسابقات قرآن ثبت نام کرده اند و رشته عمومی ترجمه سوره الرحمن و یاسین به مسابقات اضافه شده است.
مجیدی مهر اظهار کرد: در ۱۴۸ شهرستان ۲۹۶ مسابقه قرآن در دو بخش بانوان و آقایان برگزار شد. نتایج ۶۲ مسابقه اعلام شده است و در مرحله استانی در رشته مدیحه سرایی و هم خوانی، ۸۰ گروه برای شرکت در مسابقات ثبت نام کرده اند که تقریبا ۳۰ گروه از خواهران هستند.
وی اضافه کرد: امسال نماینده قرآنی به کشورهای مالزی، قزاقستان، کویت و ... اعزام کرده ایم. در مالزی علیرضا بیژنی رتبه دوم را کسب کرد، در کل به هفت کشور اعزام داشته ایم. دعوتنامه چهلمین دوره مسابقات بین المللی قرآن نیز به ۱۲۰ کشور در ۵ قاره ارسال شده و ۷۰ کشور برای شرکت در مسابقات آمادگی خود را اعلام کرده اند. برآورد این است که با تعاملات انجام شده، رکورد استقبال از مسابقات به ۹۰ کشور خواهد رسید.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: برگزاری دوره آموزشی ویژه داوران بدون مدرک در مناطق محروم از دیگر اقدامات این مرکز به شمار میآید. در شش دوره کمک هزینه به قاریان و حافظان قرآن اعطا شده و تاکنون ۱۹۵ نفر از این تسهیلات برخوردار شده اند.
مجیدی مهر ادامه داد: طرح و برنامههای مرکز امور قرآنی امسال به صورت ویژه برنامه ریزی و دنبال شد و در این زمینه از بیش از ۴۰ برنامه به ۱۱ سرفصل اصلی رسیده ایم. در حوزه حفظ موضوعی و ترتیبی در بقاع متبرکه بیش از ۲۶ هزار نفر حضور پیدا کردند که از این تعداد، سه هزار نفر در دوره صحیح خوانی و ۴۰۰ نفر در دوره تخصصی ارتقاء قاری و حافظ قرآن شرکت کردند.
وی گفت: برگزاری دوره تربیت مجریان مسابقات و محافل قرآنی نیز از دیگر برنامههای این مرکز است که از بین ۳۰۰ نفر که برای شرکت در دوره ثبت نام کرده اند، ۵۷ خواهر و برادر با استعداد در این زمینه شناسایی شده اند و درواقع ترکیبی از پیشکسوتان، مجریان فعلی و گذشته و کارشناسان حوزه فن بیان و موسیقی دور هم جمع شده اند.
وی با اشاره به بازنگری در آیین نامه اعطای مدرک به حافظان قرآن افزود: تاکنون ۶ فقره تفاهم نامه برگزاری برنامههای حفظ قرآن امضاء شده و طرحی با عنوان «قرآن بانو» در قالب طرح حفظ قرآن ویژه بانوان خانه دار طراحی شده است.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: راه اندازی پرتال جامع مسابقات قرآن نیز در دستور کار است. دبیرخانه طرح حفظ موضوعی قرآن به حوزه علمیه واگذار شده و ستاد راهبری طرح حفظ قرآن تاکنون شش جلسه برگزار کرده و در دوره سوم سنجش داوران به بیش از ۱۲۰ نفر مدرک داده شده است.
مجیدی مهر درباره جوایز گفت: شیوه نامهای در این زمینه تدوین و ابلاغ شده و در موضوع مساعدتهای بیرونی در حوزه برگزاری کرسیهای تلاوت، برگزاری محافل قرآنی و ... تاکنون به ۳۰ درخواست رسیدگی شده است. پویش «لبیک یا قرآن» در محکومیت اهانت به قرآن از دیگر برنامههای این مرکز است. همچنین همخوانی سوره مسد با همکاری دیگر دستگاهها در شب عاشورا برنامه ریزی شد و چند برنامه مشارکتی هم مانند دوره غیرحضوری آموزش قاریان و اجرای برنامه قرآنی چهارشنبه آخر هر ماه در حال برگزاری است.
وی تصریح کرد: از دیگر برنامههای این مرکز میتوانیم به اعزام کاروان قرآنی در موسم حج اشاره کنیم که بیش از ۱۲۰۰ برنامه در این زمان اجرا شد. اعزام قاری قرآن به مراسم اربعین از دیگر برنامهها به شمار میآید. اغلب برنامههای قرآنی در اربعین امسال با محوریت سازمان اوقاف برگزار شد که شامل تقریبا ۸۰۰ محفل بود. از دیگر اقدامات این مرکز، توزیع ۳۰ هزار جلد قرآن بین نهادهای مختلف بوده و بیش از ۳۰۰ درخواست نیز رسیدگی شده است و مجمع قاریان نوجوان نیز در روز عید غدیر تشکیل شد.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: مرحله مقدماتی مسابقات قرآن، ۱۸ مهر آغاز و آبان ماه داوری انجام میشود. زمان برگزاری آزمون رشتههای معارفی ۲۷ مهر است و مرحله نهایی رشتههای آوایی شامل قرائت قرآن، ترتیل نیز ۱۶ آذر در خراسان شمالی و مرحله نهایی آزمون رشتههای معارفی نیز دی ماه در قم برگزار میشود و در کل ۵۶۶ نفر در مرحله مقدماتی مسابقات حضور خواهند داشت.
مجیدی مهر همچنین در پایان از برگزاری نشست تخصصی وقف قرآنی در ۱۶ مهر و برگزاری مسابقات استعدادیابی قرائت قرآن ویژه ۱۵ تا ۲۲ سالهها خبر داد که به برگزیدگان این مسابقات جوایز ارزندهای اعطا خواهد شد.