گل کلم از جمله سبزیجات پرخاصیت است که در سلامت بدن نقش ایفا میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، گل کلم منبعی غنی از آنتی اکسیدانهایی است که از سلولهای بدن در برابر اثرات زیانبار رادیکالهای آزاد و حملات التهابی محافظت میکند.
این ماده غذایی مانند سایر سبزیجات چلیپایی دارای مقادیر فراوانی گلوکوزینولات و ایزوتیوسیانات است که موجب کاهش سرعت رشد سلولهای سرطانی میشوند.
مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که گلوکوزینولات و ایزوتیوسیانات قادرند از بدن در برابر سرطان کولون، سرطان ریه، سرطان سینه و سرطان پروستات محافظت کنند.
گل کلم همچنین حاوی آنتیاکسیدانهای کاروتنوئید و فلاونوئید است که خاصیت ضدسرطانی دارند و نیز در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مختلفی مانند بیماریهای قلبی مؤثرند. بهعلاوه، گل کلم یکی از منابع سرشار از ویتامین C است که خود دارای کارکردهای آنتیاکسیدانی است و بهدلیل برخورداری از خواص ضدالتهابی موجب تقویت سیستم ایمنی و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سرطان میشود.
این سبزی به دلیل داشتن مقادیر زیادی فیبر به سلامتی عمومی بدن کمک میکند.
جالب است بدانید که در هر پیمانه گل کلم ۳ گرم فیبر معادل ۱۰ درصد نیاز روزانهی بدن وجود دارد.
فیبر منبع تغذیه باکتریهای مفید روده است و به همین دلیل به کاهش التهاب و تقویت سلامت گوارشی کمک میکند.
مصرف فیبر کافی همچنین در پیشگیری از بیماریهای گوارشی مانند یبوست، دیورتیکولیت (بیماری مربوط به روده) و بیماری التهابی روده مؤثر است.
براساس مطالعات انجامشده، رژیمهای غذایی حاوی سبزیجات پرفیبر مانند گل کلم موجب کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مختلفی از جمله؛ بیماریهای قلبی، سرطان و دیابت میشوند.
بهعلاوه، فیبر بهدلیل ایجاد احساس سیری و کاهش کلی کالری مصرفی در پیشگیری از چاقی نیز نقش بسزایی دارد.