بر اساس گزارش منتشر شده در آمریکا، شمار درخواست ورشکستگی شرکتها در این کشور به بالاترین میزان در ۱۳ سال گذشته رسیده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ رویترز به نقل از مارکت واچ (ناظر بر بازارهای تجاری) خبر داد، سرمایه گذاری گوگنهایم Guggenheim در این هفته اعلام کرد به نظر میرسد ورشکستگی شرکتهای بزرگ و متوسط در آمریکا به سرعت به بالاترین میزان خود در ۱۳ سال گذشته برسد، زیرا افزایش نرخ بهره فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) و بی اعتمادی اقتصادی بر اقتصاد این کشور تأثیر گذاشته است.
تا پایان اوت سال جاری، بیش از ۴۵۰ شرکت درخواست ورشکستگی خود را به دادگاه ارائه کرده اند که موجب شده تعداد این درخواستها از تعداد کل سالانه در دو سال گذشته بیشتر شود. برابر گزارش موسسه «اپیک بنکراپتسی» Epiq Bankruptcy که در زمینه جمع آوری دادهها درباره شرکتهای درگیر ورشکستگی فعالیت دارد، مجموع درخواستهای ورشکستگی اعلام شده در اوت گذشته ۱۷ درصد نسبت به ژوئیه افزایش داشته است. در اوت، این میزان از درخواست برای ورشکستگی شرکتها در مجموع به مدت ۱۳ ماه متوالی بالا بوده است که نشان میدهد درخواست ورشکستگی فردی یا تجاری در آمریکا سال به سال در حال افزایش یافتن است. در همین حال میزان نرخهای پیش فرض شرکتها در این خصوص در حال افزایش است.
این گزارش میافزاید: بالا بودن میزان تورم و نرخ بهره باعث شده هزینههای دریافت تسهیلات برای شرکتهای آمریکایی بسیار بالا باشد. شرکتهایی که نتوانند به تعهدات پرداخت بدهیهای خود عمل کنند در نهایت مجبور میشوند درخواست ورشکستگی کنند. چهارشنبه گذشته، وقفه فدرال رزرو درباره نرخ بهره برداشته شده و این نرخ بار دیگر افزایش یافت که موجب شد نرخ بودجه فدرال در آمریکا بین ۵.۲۵ تا ۵.۵۰ درصد باقی بماند. اما تحلیلگران هشدار دادند افزایش نرخ بهره به منظور کاهش دادن تورم باز هم از سرگرفته خواهد شد.
ماه گذشته، گلدمن ساکس هشدار داد انبوهی از بدهی بیش از ۲ تریلیون دلاری شرکتهای بزرگ در آمریکا، اقتصاد این کشور را در دو ماه آینده به لرزه درخواهد آورد که در نهایت منجر به دور جدیدی از تعدیل نیرو درشرکتها خواهد شد.