رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذائی دامپزشکی خوزستان :گوشت قرمز دارای رنگ قرمز روشن و طبیعی بوده و نباید تیره، سبز خاکستری یا قهوهای باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان ، عبداله محمد حسنی با اشاره به اینکه گوشت قرمز سالم ویژگیهایی دارد که هر مصرفکنندهای باید آنها را بداند عنوان کرد : گوشت نباید بوی غیر طبیعی مثل بوی ترشیدگی یا تعفن داشته و سطح خارجی آن نباید مرطوب؛ خیس یا خشک و چروکیده باشد.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذائی دامپزشکی خوزستان با اشاره به این نکته که در محل اتصال گوشت به استخوان نیز نباید بوی غیرطبیعی به مشام برسد افزود : وجود بوی غیرطبیعی در این قسمت نشانه فساد عمقی در لاشه گوشت است.
این مسئول با تاکید بر اینکه موارد خونمردگی، قارچزدگی و ذرات خارجی نباید در گوشت مشاهده شود، ادامه داد: گوشت نباید بیش از حد سفت و یا لزج و نرم باشد. چربیهای گوشت نیز باید سفید و یا متمایل به سفید و بدون هیچگونه بوی نامطبوع باشد. علاوه بر این آلایش خوراکی مثل کبد، جگر، دل و قلوه نباید دچار تورم و کیست و رنگ و بوی غیرطبیعی باشد.
وی با اشاره به این که سطح گوشت نباید حالت خشک و چروکیده داشته باشد، افزود: محصول خریداری شده میبایست از لاشه دارای مهر و لیبل دامپزشکی و در حضور مشتری تهیه و عرضه شود.
محمد حسنی همچنین افزود: گوشتهای دارای بستهبندی موجود در فروشگاهها باید در یخچال در شرایط دمایی استاندارد و در مدت زمان اعتبار مصرف بعد از تولید به فروش رسیده و صرف شود و هنگام خرید نیز حتما باید به لیبل موجود روی آن دقت شود تا از تاریخ تولید و تاریخ انقضا، محل و شرایط کشتار و. اطلاع حاصل شود.
محمد حسنی خاطرنشان کرد: به هیچ عنوان نباید گوشت چرخکرده را بصورت فله و از گوشت شرخ شده موجود در قصابیهای سطح شهر به صورت آماده تهیه کنند و در صورت نیاز باید فقط به درخواست مشتری و در حضور وی و با رعایت همه مسایل بهداشتی از قبیل نظارفت و شستوشوی مناسب دستگاه چرخ گوشت و رعایت کامل بهداشت فردی صورت بگیرد.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذائی دامپزشکی استان تاکید کرد: تاریخ تولید و انقضا، کد پروانه بهرهبرداری از ادارهکل دامپزشکی استان، آدرس محل تولید و شرایط نگهداری (تازه: صفر تا ۴ درجه سانتیگراد، منجمد: منفی ۱۸ درجه سانتیگراد) و مواردی است که مصرفکننده حین خرید فرآوردههای خام دامی بستهبندی شده باید به آن دقت کنند.
این مقام مسئول گفت: تغییر رنگ قرمز به سبز، قهوه ای، خاکستری و یا ایجاد یک لایه لزج و چسبناک از علائم فساد سطحی گوشت محسوب میشود، یکی از ۴ شاخص نشان دهنده فاسدشدن گوشت است.