برای جلوگیری از سرمازدگی در باغات گردو چند سالی است که اجرای طرح سرشاخه کاری در دستور کار کارشناسان و باغداران کردستانی قرار گرفته است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه اجرای طرح سرشاخه کاری درختان گردو از یک دهه گذشته آغاز شده اظهار کرد: این طرح برای اصلاح درختانی که دارای عملکرد کم، کیفیت پایین میوه و همچنین حساس به سرمای دیر رس بهاره به اجرا درآمده است.
حاجی میرزایی ادامه داد: با استفاده از ارقام و ژنوتیپهای مطلوب و عملیات پیوند اسکنه یا پوست در اواخر اسفند تا خرداد ماه سرشاخه کاری انجام خواهد شد.
وی افزود: به رغم هزینههای بالای اجرای این طرح با هدف حمایت از گردوکاران فقط ۱۰ درصد از هزینهها از باغداران گردو دریافت شده و ۹۰ درصد هزینههای اجرای این طرح را دولت و جهاد کشاورزی تقبل کرده است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان جلوگیری از سرمازدگی محصول بدلیل دیربرگ دهی ارقام تجاری، افزایش تولید محصول، تولید محصول یکنواخت و افزایش درصد مغز گردو را از مزایای این طرح ذکر کرد.
وی با بیان اینکه از سال ۱۳۹۷ در قالب پروژه سرشاخهکاری اعتبارات دولتی به این طرح اختصاص داده میشود، یادآور شد: اجرای این طرح از سطح ۳۰ هکتار در سال آغاز شده و در سالهای اخیر به ۲۵۰ تا ۳۰۰ هکتار رسیده است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: ارقامی که در سرشاخه کاری استفاده میشود بیشتر ژنوتیپهای برتر و بومی و همچنین ارقام چندلر فرنور و فرانکت هستند.