پایان مهلت قانونی برای اعلام قیمت محصولات کشاورزی
یک هفته، مهلت قانونی برای اعلام قیمت محصولات اساسی کشاورزی از طرف وزیر جهاد کشاورزی به پایان رسید!
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ براساس قانون خرید تضمینی، وزیر جهاد کشاورزی به عنوان رئیس شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی، یک هفته، بعد از تعیین قیمتها در شورا، فرصت دارد قیمتهای مصوب را اعلام کند. فرصتی که چند روزه به پایان رسیده، اما قیمتها هنوز اعلام نشده.
کوتاهی وزارت جهاد کشاورزی در اعلام قیمت محصولات کشاورزی، باعث سردرگمی و بلاتکلیفی کشاورزان شده است.
سردرگمی که قانون گذار برای آن تکلیف قانونی تعیین کرده است. طبق ماده ۲ تبصره ۲ قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی، دولت موظف است حداقل ۳ ماه قبل از شروع فصل کشت زراعی، قیمت محصولات را تعیین کند یعنی باید تا پایان تیرماه قیمتهای مصوب شده به اطلاع کشاورزان میرسید، اما طبق این قانون، شورای قیمت گذاری بعد از ۵۳ روز تاخیر، قیمت محصولات اساسی کشاورزی را تعیین کرد. در حال حاضر نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی به عنوان رئیس شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی، نیز باید یک هفته، بعد از تعیین قیمتها در شورا، قیمتهای مصوب را اعلام میکرد. فرصتی که چند روزه به پایان رسیده، هنوز خبری از اعلام قیمتها نیست.
علایی مقدم معاون سابق برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی (اول مرداد) با حضور در برنامه میز اقتصاد گفت: قیمت ۳۲ محصول اساسی کشاورزی نهایی شده و (۲ مرداد ماه) ابلاغ میشود. هفته اول مرداد هم گذشت و فرصت یک هفته وزیر هم قیمتی نداشت.
بر اساس قانون، قیمت گذاری محصولات اساسی از جمله گندم، بر عهده شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی، متشکل از وزرای جهاد کشاورزی و امور اقتصادی و دارایی، رئیس سازمان برنامه و بودجه و ۵ تن از تشکلهای صنفی و کشاورزان خبره است و جلسات آن میبایست حداقل سه ماه قبل از شروع سال زراعی، تشکیل و قیمتها حداکثر تا آخر تیرماه همان سال تعیین شود، اما امسال اتخاذ تصمیم درباره قیمت تضمینی گندم بیش از ۵۳ روز تاخیر داشت.
اعضای شورای قیمت گذاری محصولات کشاوزی، بالاخره توانستند در جلسه (چهارشنبه ۲۲ شهریور) قیمت ۳۲ قلم کالای اساسی، ازجمله گندم را برای سال زراعی جدید تعیین کنند.
طبق قانون، یک هفته پس از تعیین قیمتها از طرف شورای قیمت گذاری، وزیر جهاد کشاورزی، فرصت دارد قیمتهای مصوب را اعلام کند، مهلت قانونی که زمان آن هم گذشت!
کارشناسان کشاورزی معتقدند: بلاتکلیفی و سردرگمی کشاورزان در انتخاب نوع و میزان کاشت محصول که ناشی از تعیین و اعلام نشدن قیمت محصولات اساسی کشاورزی است، باعث کاهش ۳۰ درصدی تولید محصولات در سال زراعی میشود.