هرنوع حواس پرتی و اختلال حافظه آلزایمر نیست
هرنوع علائمی که منجر به حواس پرتی و اختلال حافظه بشود آلزایمر نیست.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی، نورولوژیست مغز و اعصاب و عضو هیأت علمی گروه مغز و اعصاب
دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیماریهای مختلفی هستند که علائمی همچون حواس پرتی و اختلال حافظه دارند که به اشتباه آن را آلزایمر مینامند، در حالی که مشکل فرد بیمار آلزایمر نیست.
دکتر زهرا باغستانی افزود: یکی از عوارض شایعی که امروزه در سالمندان با آن رو بهرو هستیم بیماری آلزایمر است و متخصصان معتقدند تحلیل رفتن سلولهای مغز مهمترین علت بیماری آلزایمر است که از سن ۵۰ سالگی به بعد احتمال بروز آن افزایش مییابد، سالمند ابتدا حافظه کوتاهمدت و سپس حافظه بلندمدتش را از دست میدهد، اگر ٣ مورد از نشانهها و علائم این بیماری را در سالمندان مشاهده کردید سریعاً او را نزد پزشک ببرید.
وی با اشاره به اینکه ما در حال شناسایی روشهای جدید تشخیصی و درمانی برای اثربخشی بهتر در بیماران آلزایمری هستیم، تصریح کرد: این بیماران به دلیل اختلالات شناختی از بین نمیروند و بیشتر به دلیل عفونتهای ریوی، کلیوی، ادراری و زخم بستر بوده است و اگر بیمار از لوله تغذیه بینی استفاده میکند باید آن لوله طبق ساعت مشخص تعویض شود و در زمان خواب هم توجه داشته باشند که به پهلو بخوابند تا دچار زخم بستر نشوند.
دکتر باغستانی خاطرنشان کرد: علائم و نشانههای بیماری آلزایمر در مواردی همچون مختل شدن زندگی روزمره در نتیجه از دست دادن حافظه، مواجه شدن با چالشها در برنامهریزی و حل مشکلات، دشواری در انجام کارهای عادی، اختلالات زبان گفتاری و نوشتاری، سردرگمی مکانی و زمانی، مشکلات ادراک دیداری و ارتباطات فضایی، ضعف یا کاهش قضاوت، کنارهگیری از فعالیتهای کاری و اجتماعی، تغییرات در حالات، رفتار و شخصیت و گم کردن اشیا و فراموشی مشاهده میشود.
وی اضافه کرد: همچنین عوامل دخیل در بیماری آلزایمر هم شامل سن بالا، سابقه خانوادگی، مشکلات در سندرم داون، افسردگی، کم تحرکی، کم خوابی، مصرف زیاد نمک، اضطراب، استرس و مصرف دخانیات بوده است.
عضو هیأت علمی گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که ما میتوانیم با رعایت نکات پیشگیرانه از ابتلا به بیماریهای مختلف از جمله آلزایمر بهدور باشیم، تأکید کرد: ما برای پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر توصیه بر ورزش و انجام حرکات جسمانی روزانه و مستمر، داشتن رژیم غذایی سرشار از آنتیاکسیدانها و خوراکیهای ضدالتهابی، معاشرت با دیگران، مصرف ویتامینها، مغزیجات و دیگر خوردنیهای مؤثر در تقویت حافظه، نوشیدن مایعات به اندازه کافی، خوردن غذای سالم و مفید و دوری از مصرف چیزهای مضر در حفظ سلامت بدن و داشتن حافظه قوی، داریم.
دکتر باغستانی اشاره به اینکه در میان بیماران مغز و اعصاب بیماران als، pls و ms را داریم که علائمی همچون حواس پرتی و اختلال حافظه دارند که آن را آلزایمر میدانند، در حالی که مشکل فرد بیمار چیز دیگری است و آلزایمر نیست، بیان کرد: ما متأسفانه دیدیم که فرد با مراجعه به فضای مجازی داروهای آلزایمری را مصرف کرده، در حالی که بیماریاش چیزی دیگری بوده، حتی در برخی موارد آن فرد بیمار نبوده و با مصرف خودسرانه دارو با عوارض جدی دارویی مواجه شده است.
وی خاطرنشان کرد: داروها اثر یکسان در تمامی بیماران ندارند و ما نباید بگوییم که، چون این دارو در بیمار مشابه اثر مثبت داشته است برای ما هم مفید است و نیازی به مراجعه به پزشک نداریم، این نوع باور یک رفتار غلط بوده و ما نباید در هیچ شرایطی مصرف و تجویز خودسرانه دارو برای خودمان و دیگران داشته باشیم.
متخصص مغز و اعصاب تصریح کرد: ما معتقدیم اثرپذیری یک دارو در تمامی بیماران یکسان نیست و موارد زیادی بوده که دارویی در یک بیمار اثر مثبت داشته و همان دارو در یک بیمار دیگر اثر منفی داشته و باید در مواقعی که دچار مشکل هستیم حتماً به پزشک مراجعه کنیم و طبق تجویز و نسخهای که میدهد نسبت به مصرف دارو اقدام نماییم.