در افغانستان طالبان میلیونها دانش آموز دختر را از تحصیل محروم کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از شبکه تلویزیونی پرس تی وی، میلیونها دانش آموز دختر در افغانستان به دلیل اقدامات طالبان از تحصیل بازمانده اند.
این هفته دومین سالگرد بسته شدن مدارس متوسطه دخترانه توسط طالبان در افغانستان است. از آن زمان، دختران افغان با چالشها و محدودیتهای فزایندهای مواجه شده اند. رحمت الله باغبان خبرنگار پرس تی وی در این رابطه گزارش میدهد.
دو سال است که مقامات طالبان دختران را از رفتن به دبیرستان منع کرده اند. این اقدام سرکوبگرانه باعث ایجاد یک بحران آموزشی در کشور شده است. برخی از دانش آموزان دختر مانند فاطمه احمدی که در خانه بی پناه مانده اند، میگویند که حکم ممنوعیت حقوق آنها را سلب کرده و پیشرفت آنها را متوقف کرده است.
دانش آموز افغان/زن: من در کلاس دهم بودم که طالبان درهای دبیرستان را برای دختران بستند. اگر ما را از حضور در مدارس منع نمیکردند، من الان کلاس دوازدهم بودم. امسال باید برای کنکور دانشگاه آماده میشدم. اما من نمیتوانم، زیرا دولت عملا به ما اجازه نمیدهد.
دختران افغان علیرغم تعطیلی دبیرستانها از رویاهای خود دست نمیکشند. این دانش آموزان اکنون در یک مدرسه مخفی جمع میشوند تا هر روز درس بخوانند. آنها میگویند هنوز به آیندهای روشن امیدوارند و سعی میکنند از محدودیتها سرپیچی کنند.
دانش آموز افغان /دختر: ما مشکلات زیادی داشتیم اتفاقا تمام تلاشمان را کردیم تا با مشکلات مبارزه کنیم و به کار خود ادامه دادیم. ما هرگز تسلیم نشدیم. امیدمان را از دست ندادیم پس ادامه خواهیم داد و من برای همه دخترانی که صدای من را میشنوند پیامی دارم و آن این است که فکر نکنید که تنها هستید. دنیا در کنار شما است و شما باید راهتان را ادامه دهید و من مطمئن هستم که یک روز طالبان یا راهبرد آنها از بین خواهد رفت و من به آینده خود امیدوار هستم.
دانش آموز افغان/زن:رشته مورد علاقه من که میخواهم در دانشگاه بخوانم امور تجاری است. من واقعاً این رشته را دوست دارم و همچنین فعالیت برخی از تاجران بزرگ جهان و همچنین در آسیا را دنبال میکنم. به عنوان مثال، موکش امبانی بزرگترین تاجر در هند و همچنین در آسیا است؛ بنابراین من واقعاً راه او را دنبال میکنم و واقعاً دوست دارم در این رشته در دانشگاه تحصیل کنم و بعد شرکت خودم را بسازم و تجارت خودم را داشته باشم و بعد برای دختران و زنان شغل و فرصت فراهم کنم.
نهاد کودکان سازمان ملل (یونیسف) اعلام کرد که بیش از یک میلیون دختر تحت تأثیر ممنوعیت تحصیل از طرف طالبان قرار دارند. با این حال، این نهاد تخمین زده است که حدود پنج میلیون دختر در زمان بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱ به دلیل کمبود امکانات و دلایل دیگر، از تحصیل باز مانده بودند. دو سال پیش، طالبان دانشآموزان دختر را از حضور در مدارس ممنوع کرد. از آن زمان دختران افغان از جامعه بین المللی خواسته اند که در این وضعیت دشوار کنونی از آنها حمایت کنند.