هیأت قضایی جمهوری اسلامی ایران به سرپرستی رئیس کل دادگستری استان هرمزگان در مجمع قضات منطقهای دادگاههای کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای شرکت کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس، این مجمع با هدف توسعه همکاریهای حقوقی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای به میزبانی دادگاه عالی خلق چین برگزار میشود.
بر اساس اعلام دادگستری هرمزگان، در این نشست مسائلی از جمله اعتبار قضایی، جرائم اطفال، جرائم رایانه ای، قراردادهای تجاری و راههای توسعه همکاریهای قضایی میان کشورهای عضو سازمان شانگهای مورد بحث و تبادل نظر قرار میگیرد.
با توجه به پذیرش عضویت دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاریهای شانگهای و به دعوت چین، هیئت قضایی کشورمان شامل پنج نفر از قضات عالی رتبه در این مجمع حضور یافتند.
اعضای این هیئت مجتبی قهرمانی رئیس کل دادگستری هرمزگان به عنوان سرپرست، حجت الاسلام و المسلمین سید کاظم موسوی رئیس کل دادگستری استان فارس، شهرام لرستانی معاون دادستان عمومی و انقلاب تهران و رئیس مجتمع جرایم رایانهای، احمد جعفری رئیس مجتمع قضایی شهید فهمیده ویژه اطفال و نوجوانان و عطااله رودگر مدیرکل تدوین لوایح معاونت حقوقی قوه قضائیه هستند.
بیشتر بخوانید؛ تجلیل کانون وکلای دادگستری هرمزگان از ایثارگران
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان در حاشیه این اجلاس گفت: در اجرای سیاستهای کلان دستگاه قضایی و ماموریت صادره از سوی معاونت امور بینالملل قوه قضاییه و ستاد حقوق بشر، هیئت پنج نفره قضات ایرانی در مجمع قضات منطقهای چین و کشورهای عضو همکاری شانگهای شرکت کردند.
مجتبی قهرمانی افزود: محور اصلی این مجمع، تبادل تجربیات و همکاریهای قضایی بینالمللی بود و اعتبار قضایی، جرایم اطفال، جرایم رایانهای و قراردادهای تجاری بینالمللی در این نشست مورد بحث قرار گرفتند.
وی گفت: حضور هیئت ایرانی حضوری موثر و پررنگ بود و سخنرانیها و ارائه مطالب هیئت ایرانی مقبول همه کشورهای عضو سازمان واقع شد و در نشستهای دو و چندجانبه هم تبادل تجربیات صورت گرفت که این موضوع در راستای سیاستهای نوین تحولی قوه قضاییه و حضور قوه قضاییه در عرصههای بینالمللی با توجه به عضویت دائمی ایران در سازمان همکاری شانگهای موضوع مهم و قابل توجهی است.
سازمان همکاری شانگهای از سال ۲۰۰۱ میلادی ایجاد شده است که هم اکنون ۹ کشور اعضای دائم آن را تشکیل میدهند و از تیرماه امسال نیز جمهوری اسلامی ایران با موافقت سران کشورهای عضو، به عضویت دائم این سازمان بین المللی درآمده و دارای حق رأی است.