رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گفت: کلانپروژههای تحقیقاتی ۶۸گانهی دفاع مقدس در قالب سامانه برخط اسناد دفاع مقدس افتتاح شده است و تا پایان امسال بخش اعظم اسناد و مدارک در دسترس پژوهشگران قرار میگیرد.
به گزارش خبرگزاري صدا و سيما مراسم سراسری «جهاد و مقاومت از دیروز تا امروز» صبح امروز و در آستانه چهل و سومین سالگرد گرامیداشت دفاع مقدس با حضور جمعی از طلایهداران، خانوادههای شهدا، هنرمندان، نویسندگان و امدادگران و پیشکسوتان و فعالان دفاع مقدس در حسینیه امام خمینی (ره) و جمع دیگری از فعالان دفاع مقدس در اقصینقاط کشور از طریق ارتباط تصویری در سراسر کشور، در حسینیه امام خمینی (ره) و در محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی برگزار شد.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در حاشيه اين مراسم به کلانپروژههای تحقیقاتی ۶۸گانهی دفاع مقدس که سال گذشته در قالب نمایشگاهی مورد بازدید رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفت، اشاره و عنوان کرد: این کلانپروژههای تحقیقاتی در قالب سامانه برخط اسناد دفاع مقدس افتتاح شده است و انشاءالله تا پایان سال جاری بخش اعظم اسناد و مدارک در دسترس پژوهشگران و محققان عزیز حوزه دفاع مقدس قرار میگیرد.
سردار کارگر با اشاره به بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامیدر ۳۰ شهریور سال گذشته در دیدار پیشکسوتان و فرماندهان دفاع مقدس مبنی بر اینکه «ما باید کاری کنیم تا نسل امروز آن حادثه را همین جور بشناسد و ببیند و بداند»، گفت: بحمدالله برای تحقق این موضوع، گامهای خوبی برداشته شده است، هماهنگی خوبی با وزارتخانههای مربوطه، صدا و سیما و همه مراکز و سازمانهای مردمنهاد صورت گرفته است، و در دانشگاهها و مدارس کشور نیز برنامههای بسیار خوبی پیشبینی شده است.
وي اضافه کرد: بازدید از موزههای دفاع مقدس، تقویت نهضت خاطرهگویی در مدارس، دانشگاهها و مساجد؛ حمایت از پایاننامهها و رسالههای مرتبط با معارف و ارزشهای حوزه ایثار، جهاد و مقاومت و تهیه نظام موضوعات از دیگر اقداماتی است که انجام شده است.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس همچنین درباره اقدامات هنری صورت گرفته درخصوص دفاع مقدس بیان کرد: در حوزه فیلم و سریال کارهای بسیار مناسبی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیما در دست اقدام است؛ البته با توجه به اینکه ساخت فیلمهای جنگی مستلزم تأمین محتوا برای فیلمنامه است و تجهیزات مورد نیاز و هزینههای بالای تولید از دغدغههای هنرمندان بود، با تشکیل ستاد پشتیبانی از تولیدات هنری، بهویژه فیلم و سریال در نیروهای مسلح تلاش شده است تا فیلمسازان برای ساخت فیلمهای دفاع مقدس و تأمین امکانات، مشکلی نداشته باشند.
وی با بیان اینکه در حوزه کتاب که دستور معظمله مبنی بر ۱۰۰ برابری شدن تولیدات بود، با اقدامات مناسبی که صورت گرفته است از هفت سال پیش تاکنون به رشد ۳۰ برابری در حوزه کتاب دفاع مقدس رسیدهایم، گفت: در حوزه موزههای دفاع مقدس تاکنون ۲۹ موزه در مراکز استانها ساخته شده است و انشاءالله تا پایان سال ۱۴۰۴، ۳۷ موزه دفاع مقدس کامل خواهند شد.
سردار کارگر به موضوع راهیان نور هم اشاره و خاطرنشان کرد: بهرغم تعطیلی دو و نیم ساله سفرهای راهیان نور به دلیل شیوع بیماری کرونا، از اسفند سال ۱۴۰۰ مجدداً این سفرها با حمایت دولت محترم فعال شده و از مناطق عملیاتی در طول سال بازدید به عمل میآید.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در پایان اظهار امیدواری کرد که با اهتمام و ورود شایسته مجلس شورای اسلامی به حوزههای مرتبط با حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت که تضمینکننده حیثیت کشور، هویت ملت و امنیت ملی و عزت ملت ایران بوده و قرنها میتواند مورد بهرهبرداری قرار گیرد، در برنامه هفتم توسعه، توجه ویژهای صورت گیرد.