حزب کارگر انگلیس اعلام کرد در بررسیهای این حزب آشکار شده است که ۱۲۰ هزار نفر از بیمارانی که در صف انتظار درمان در سازمان ملی بهداشت و درمان این کشوربودند جان باختند پیش از اینکه درمانشان اغاز شود.
در پی انتشار گزارش حزب کارگر انگلیس که در برخی رسانههای این کشور منتشر شد، سازمانهای هوادار حقوق بیماران، این وضعیت را "فاجعهای ملی" نامیدند.
براساس گزارش این حزب، ۱۲۰ هزار و ۶۹۵ نفر از بیمارانی که منتظر بودند تا سازمان ملی بهداشت و درمان دولتی، درمان آنان را آغاز کند، جان باختند.
نشریه گاردین پیشتر نوشت: مرگ بیماران منتظر درمان در انگلیس، به بالاترین تعداد رسیده و در مقایسه با سال ۲۰۱۸ که حدود ۶۰ هزار بیمار منتظر درمان جان باختند، پارسال این تعداد دو برابر شد.
در گزارش حزب کارگر انگلیس آمده است مدیر بیمارستان رویال فری (Royal Free) در لندن اعلام کرده است ۳ هزار و ۶۱۵ بیمار که در صف انتظار درمان این بیمارستان قرار داشتند، پیش از آغاز درمان جان سپردند. همچنین در بیمارستان "مورکامب بی" (Morecambe Bay) در منطقه کامبریا (Cumbria) ۲ هزار و ۸۸۸ بیمار و نیز در بیمارستان آموزشی لیدز ۲ هزار و ۳۹ بیمار، پیش از آغاز درمان، در صف انتظار درمان، جان خود را از دست دادند.
به نوشته گاردین، مدیران بیمارستانهای دولتی انگلیس میگویند بیش از یک دهه است که بودجه لازم به بیمارستانها اختصاص داده نمیشود و در نتیجه، بیمارستانها با کمبود نیروی انسانی، تجهزات و تخت روبرویند و به همین علت، بیماران در صف انتظار درمان، بیشتر جان میبازند.
دیدبان سلامت در انگلیس (Healthwatch England) در پی انتشار این گزارش افزایش شمار بیمارانی را که در صف انتظار درمان جان میبازند، نشانگر بروز اشکار "فاجعه ملی" دانست.
گاردین نوشت در مقیاس هر تخت بیمارستانی در ازای یکهزار نفر جمعیت، شمار تختهای بیمارستانی در انگلیس از کشورهایی همچون مکزیک و کلمبیا هم کمتر شده است.
گزارش کتابخانه مجلس عوام انگلیس هم که به سفارش حزب لیبرال دموکراتها تهیه شده است، نشان میدهد در مقایسه با سال ۲۰۱۵، اکنون بیمارستانهای دولتی انگلیس ۲ هزار و ۲۳۳ تخت (۶ درصد) کمتر تخت دارند در حالی که شمار بیماران افزایش یافته است.
پزشکان در انگلیس سال هاست در اعتراض به انچه بی توجهی دولت به کمبود امکانات و نیروی انسانی در بیمارستانهای دولتی این کشور میخوانند دست به اعتراض زده اند و میگویند در پی سالها بی توجهی به خواستههای انان، از سال گذشته به عنوان اخرین گزینه دست به اعتصاب زده اند تا بدین طریق جامعه را متوجه عمق بحران در بیمارستانهای دولتی این کشور کنند.