روند عملیات احداث بزرگترین کارخانه تولید اسانس اکالیپتوس و عصاره گیاهان دارویی خاورمیانه به عنوان یکی از چند طرح بزرگ ملّی و دانشبنیان معرفی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان خوزستان ، مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی ، با اشاره به پیشرفت ۸۵ درصدی کارخانه تولید اسانس اکالیپتوس، این کارخانه را از دستاوردهای دانشبنیان صنعت نیشکر برشمرد که سهم مهمی در ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی منطقه دارد.
دکتر عبدعلی ناصری به تکمیل زنجیره تولید و ایجاد ارزشافزوده در صنعت نیشکر اشاره کرد و گفت: این شرکت با سرمایهگذاریهای مؤثر در صنایع جانبی و راهاندازی صنایع پاییندستی همچون کارخانه تولید کاغذ، اسانس، کود فسفاته و… قدمهای مهمی در تنوّعبخشی به محصولات تولیدی برداشته و به موفقیتهای ارزشمندی دستیافته است.
تولید بیش از ۱۴۴ تُن اسانس اکالیپتوس
وی ادامه داد:با بهرهبرداری از کارخانه تولید اسانس اکالیپتوس، سالانه بیش از ۱۴۴ تُن اسانس اکالیپتوس تولید خواهد شد و این میزان تولید اسانس و صادرات آن، به گفته مدیرعامل توسعه نیشکر، رونقبخش اشتغال میشود و خوزستان را در مسیر رونق اقتصادی قرار میدهد.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی اظهار داشت:یکی از دلایل ایجاد کارخانه اسانس، تکمیل زنجیره کشت اکالیپتوس کشتوصنعت امام خمینی (ره) است و هماکنون، بیش از ۴۲۰ هکتار از اراضی این واحد نیشکری به زیر کشت اکالیپتوس رفته و امسال نیز این میزان به ۶۰۰ هکتار خواهد رسید.
با افزایش کشت اکالیپتوس، شرایط برای افزایش تولید اسانس و احداث کارخانههای مرتبط هم در کشتوصنعتهای هشتگانه فراهم خواهد شد. ناصری به این مورد اشاره کرد و گفت:صنعت نیشکر طی تفاهمنامهای با سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری متعهد شد ۲ هزار هکتار درختکاری کند که نقش مهمی در زراعت چوب و توسعه صنایع پاییندستی همچون کارخانه اسانس دارد.
بومیسازی جدیدترین فنّاوریهای جهان در کارخانه اسانس
بنا به گفته مدیرعامل توسعه نیشکر، کارخانه اسانس، تولید زغال و کمپوست از جمله صنایع پاییندستی است که با کشت صنعتی اکالیپتوس در کشتوصنعت امام خمینی (ره) ایجاد شده است.
بر اساس این گزارش، این اسانس به سه صورت مایع، جامد و پودری در صنایع دارویی، غذایی، بهداشتی و آرایشی کاربرد فراوانی دارد و درعینحال، از ظرفیت مناسبی نیز برای صادرات به کشورهای برخوردار است.
وی به بومیسازی جدیدترین فنّاوریهای جهان در کارخانه اسانس اشاره کرد و گفت، چهار تک فنّاوری بهکاررفته در این کارخانه از سوی متخصّصان ایرانی و شرکتهای دانشبنیان بومیسازی شده و این نشان از همّت و غیرت جوانان این مرزوبوم دارد.
ناصری در ادامه صنعت نیشکر را شرکتی دانشبنیان به مقیاس بزرگ دانست که در همه زمینههای فعالیت در عرصه صنعت و کشاورزی، ردّپای دانش، دانشگاهها و شرکتهای دانش بینان دیده میشود.
اعتماد به نیروهای جوان و بومی
مدیرعامل کشت و صنعت نیشکر امام خمینی (ره) به بیان دستاوردهای این شرکت در حوزههای تولیدی و همچنین زراعت چوب پرداخت.
محمدرضا عصارهنژاد، پیشرفت در روند پیشرفت احداث کارخانه تولید اسانس اکالیپتوس را مطلوب ارزیابی کرد و از راهاندازی آزمایشی آن تا دو ماه آینده خبر داد.
وی پیشرفتهای این واحد نیشکری را ثمره اعتماد به نیروهای جوان و بومی دانست و گفت، در سایه همّت و خلاقیّت این جوانان، طرحهای مختلفی در حوزه صنایع پاییندستی در دست اجراست که تکمیلکننده زنجیره اقتصادی تولید است.