بیش از ۱۴۰ مرکز دانشگاهی در پرجمعیتترین کشور جهان مشغول آموزش زبان و ادب فارسی هستند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از دهلی نو، رئیس مرکز تحقیقات زبان فارسی در پایتخت هند با بیان اینکه زبان فارسی با سرنوشت هند گره خورده و ۸۰۰ سال زبان دیوانی و رسمی این کشور فارسی بوده است گفت: دولت هند در هر شکلی که بخواهد احیای هویت ملی و خود را بازشناسی کند، جدای از روابط بین دو کشور و علاقه بین اقلیمهای فارسی زبان، فارسی بخشی از عقبه تاریخی هند است.
وی افزود: هویت هند بدون فارسی امکان پذیر نیست و به همین دلیل در برنامههای کلان دولت این کشور سهمی برای زبان فارسی به درستی قائل شده است که نشان از هوشمندی برنامه ریزان دولت هند است.
رئیس مرکز تحقیقات زبان فارسی در دهلی نو اضافه کرد: این بخش اغلب در حوزه مطالعات و ساختار آموزشی و دانشگاهی به طور گسترده قرار دارد.
همزمان با روز شعر و ادب فارسی مراسم بزرگداشت استاد شهریار و " هیرا لال چوپرا" از استادان فقید زبان فارسی دانشگاه کلکته در گروه زبان فارسی دانشگاه دهلی برگزار شد.
استاد چوپرا جزو اولین اساتید زبان فارسی پس از استقلال هند است که دکتری این رشته را از دانشگاه تهران اخذ کرد. هر چند هندو مذهب بود، اما اشعاری در وصف پیامبر اسلام و ائمه اطهار سروده بود.
او ۲۶ سال پیش درگذشت...
اظهارات:
۱- فراز خان - دانشجوی زبان فارسی
۲- قهرمان سلیمانی - رئیس مرکز تحقیقات زبان فارسی در دهلی نو
۳- علی اکبر شاه - استاد گروه زبان فارسی دانشگاه دهلی
۴- آنو دهاوان - نوه استاد هیرالال چوپرا
۵- شیو چوپرا - نوه استاد هیرالا چوپرا