مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی از وجود ۱۰ پرونده مربوط به تخلفات زیست محیطی واحدهای صنعتی و تولیدی در استان خبر داد.
وی با بیان اینکه در یک سال گذشته تعداد پرونده های ارجاعی به مقامهای قضایی درباره مسائل زیست محیطی نسبت به گذشته روند کاهشی دارد ادامه داد: برای رعایت موازین و قوانین موضوعه با هیچ کس و نهادی مماشات نکرده ایم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی حمایت و راهنمایی واحدهای صنعتی برای رعایت موازین و مقررات مربوط به محیط زیست را مهمترین و موثرترین راهکار و ماموریت اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی دانست و افزود: ما بر این موضوع اصرار داریم و بر آن پافشاری می کنیم.
وی رعایت مسایل محیط زیستی را موضوعی فرهنگی قلمداد کرد و با تاکید بر اینکه حل و فصل این مقوله با برخوردهای قهری و خشن ممکن نیست، تاکید کرد: تحقق این امر جز با همکاری و کمک رسانه ها و سایر دستگاه های اجرایی ممکن نیست و باید همه در کنار هم برای بهبود شرایط زیست محیطی همکاری کنند.
اشتری برخوردهای قانونی و چکشی برای رفع مشکلات زیست محیطی را مفید ندانست و گفت: باید توجه داشت که مقابله با مسائل مشکل زای این حوزه با برخوردهای شدید حل نمی شود، چون در صورت برخورد، مسایل مختلف و حادتر حادث می شود که شاید آثار منفی آن بیشتر از حد تصور ما باشد.
وی مهمترین منابع آلودگی هوای تبریز را مربوط به منابع سیار مثل وسایل نقلیه دانست و با اشاره به اینکه ۸۰ درصد آلودگی هوای این کلانشهر ناشی از همین موضوع است، ادامه داد: سازمان حفات محیط زیست راهکارهایی برای مقابله با منابع آلوده کننده ثابت مثل کارخانه ها و نیروگاه ها اعمال می کند اما در این زمینه نیازمند اقدامات فرهنگی و رسانه ای است.
اشتری رسالت اصلی حفاظت محیط زیست را معرفی واحدهای آلوده کننده به مراجع مربوطه بیان و اضافه کرد: بر همین اساس طی ماه های اخیر چند فقره پرونده از جمله آلودگی زیست محیطی چرمشهر بررسی شد و مدیرعامل و اعضای هیات مدیره این مجموعه به دستگاه قضائی معرفی شدند.