در مراسمی پوستر چهارمین جشنواره ملی فرهنگی هنری و دانش بنیان فردخت در کاشان رونمایی شد.
دکتر سجاد لطفی با تاکید بر اینکه وضعیت مد و لباس کنونی حاصل کم کاریها و ترک فعلها، خطاهای محاسباتی و ریل گذاری اشتباه حداقل در ۱۵ سال اخیر بوده افزود: تیمهای طراحی و اتاق طراحی در جهان را ۵۳ نفر با تخصصهای جداگانه از جمله مد، تبلیغات، عکاسی و سایر موارد هم پوشانی و مدیریت میکند، اما در ایران یک طراح تنها کار میکند.
وی با بیان اینکه کارگروه مد و لباس کشور فردخت را به عنوان رویداد ملی مانتو میشناسد و روی آن سرمایه گذاری کرده است اظهار امیدواری کرد: جشنواره فردخت بتواند با تولید آثار در سطح پوشاک قهرود، اصفهان، همدان یا قزوین در کل ایران مخاطب پیدا کند و مثل گلاب کاشان نشان (برند) در جامعه ایرانی مطرح شود.
قائم مقام ستاد برگزاری چهارمین جشنواره ملی فرهنگی هنری و دانش بنیان فردخت نیز گفت: این دوره از جشنواره در سه سطح ویژندها، آزاد، دانشجویی و دانشآموزی با موضوعات مانتو اجتماع، طراحی مجموعه (کالکشن) خانواده و پژوهش برگزار میشود.
عادله سادات تقاعدیان با اشاره به اینکه در بخش «طرح» موضوع طرح موضوع لباسهای مردانه و زنانه است، افزود: در بخش دانش بنیان هم پژوهشگران در چهار موضوع هویتی، بومی، تاریخی و ملی فعالیت میکنند.
"فردخت" نام نمادین لباس مخصوص محلی زنان یکی از مناطق کاشان و هدف از نامگذاری آن بر یک رویداد هنری با موضوع مد و لباس توجه دادن به پیشینه تاریخی و هویت یک تولید عمومی در حوزه پوشش و پوشاک است.
جشنواره ملی فردخت با هدف اثرگذاری فرهنگ و هنر غنی ایرانی اسلامی در ارتقای پوشش اجتماعیمحور در چهارمین سال برگزاری در پی این است که هر شخص یا نهاد شرکتکننده، خود را در جریان این حرکت سهیم بداند و رشد، بالندگی و پویایی با حفظ وحدت و مشارکت را مبنا قرار دهد.
جشنواره فردخت برای نخستین بار در سال ۹۹ با همکاری سه نهاد و دانشگاه با موضوع مانتوی اجتماع برگزار و در نهایت، ۴۰ اثر در نمایشگاهی در محل دانشگاه فدک کاشان عرضه شد و ۶ نفر، رتبه برتر انتخاب شدند.
در دوره دوم، این جشنواره با همکاری ۱۲ نهاد و دانشگاه با موضوع طراحی و دوخت مانتوی اجتماع و کالکشن خانواده ضمن عرضه ۱۸۰ اثر در نمایشگاهی در محل خانه تاریخی طباطباییها با حضور ۱۰ شهر شرکتکننده برگزار شد.
سومین دوره در سال ۱۴۰۱ با همکاری ۱۶ دانشگاه و نهاد در موضوعاتی، چون مانتوی اجتماع، طراحی کالکشن خانواده، فرم مدارس و پژوهش به ترتیب با عرضه ۲۵۰، ۱۴۰ و ۳۲ اثر و ضمن مشارکت ۱۲ استان و ۴۰ شهرستان در نمایشگاهی در تالار شهر مجموعه فرهنگی هنری فرهنگسرای مهر کاشان برپا شد