آیت الله اعرافی در جمع طلاب حوزه علمیه شهرستان میبد گفت: نظام آموزشی و پژوهشی و خدماتی ما باید در ذات خود پیوست تبلیغ و تبیین و روشنگری داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، حضرت آیت الله اعرافی امام جمعه میبد افزود: حقیقیت حوزه را تبیین و تبلیغ خواند و گفت: نظام آموزشی و پژوهشی و خدماتی ما باید در ذات خود پیوست تبلیغ و تبین و روشنگری داشته باشد چرا که حوزهای که گوشه ایی باشد و پیرامون آن جوانان به ورطه هلاکت بیافتند و فضای مجازی جامعه را به فساد و تباهی بکشد حوزه نیست بنابراین حوزه ذاتش فوران علم و دانش و جوشش معارف الهی و پرچمداری برای هدایت جوان و جامعه است.
آیت الله اعرافی دقت و عمق علمی و معرفتی و دانشی را نخستین عنصر هویتی و طلبگی خواند و گفت: ما درطول تاریخ بزرگترین دانشمندان را درحوزهها داشتیم و باید علم، تولید دانش و فکر درساحتهای مختلف عملی در حوزهها را پاس بداریم و هیچ چیزی نباید ما را از مطالعه روزانه و مباحثه درسها، گفتگوی با استاد و مطالعه درمتون منابع و روایات و آیات بازدارد.
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: کسانی که درطرحهای تبلیغی فعالیت دارند این نگاه علمی را در خود حفظ و ارتقا دهند چرا که ما مبلغان و مروجانی میخواهیم که خودشان را وقف کرده و اهل دقت و عمق علمی باشند.
آیت الله اعرافی معنویت در عمق جان و در آداب و رفتاری را عنصر دوم در هویت حوزه عنوان کرد و گفت: حوزه دارای سنتهای نانوشته اخلاقی است و باید برای تقویت بعد معرفتی و اخلاقی و معنوی و معاشرت و سلوک الی الله و پارسایی و تواضع و مناعت طبع در خود باید به قرآن، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و ابواب چندگانه رجوع کرد.
امام جمعه میبد خاطرنشان کرد: عنصر سوم تبلیغ است و استاد، فاضل و محقق ما در خود نمیماند بلکه منبع و چشمه جوشانی است که دیگران از آن بهره میبرند.
مدیرحوزههای علمیه کشور گفت: باید بهگونهای معارف الهی را عرضه کنیم که شبهه در آن ذوب شود که نمونهاش انقلاب اسلامی بود و وقتی امام آمد هزاران شبهه در درون امام ذوب شد بنابراین باید فعال و پیشرو و پیشگام در تبلیغ بود و دلها را تسخیر و شبههها را درون اراده نظریههای اسلام، ذوب کرد.
امام جمعه میبد اجتماعی و مردم گرا بودن را عنصر چهارم در هویت حوزه و طلبگی خواند و افزود: هرچه داریم از مردم داریم و به فضل الهی در همین استان و شهر خودمان بیشترین بار تبلیغ دین روی دوش خود مردم است.
مدیر حوزههای علمیه کشور گفت: امتداد حوزه، تبلیغ و تبین و جهاد کبیری که رهبر معظم انقلاب فرموند: ارتباط با آموزش و پرورش و دانشگاه است چرا که این سه نهاد معرفت و اندیشه جامعه را بالا میآورند.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: بنابراین آموزش و پرورش باید اولویت اول حوزه و روحانیت درمسجد، روضههای خانگی، محفلهای هفتگی، طرح امین و ... باشد چرا که ارتباط و تعامل با دانش آموز و دانشجو و افزایش مهارت اخلاقی و سبک درست علم و روح جهادی و انقلابی از رسالتهای امامان جماعات و جمعه و مروجان در نیرو سازی است.
وی تصریح کرد: در سال تحصیلی جدید، باید حوزههای خواهران و برادران، شورای مبلغان و سازمان تبلیغات و دفتر امام جمعه همه یک ید واحده باشند تا اهداف انقلاب اسلامی، دینی درمنطقه و سرآمدی در همه شاخصهای دینی را که هجمههای فراوانی برای فروریختن بنیانهای خانواده به کارگرفته اند را پیش ببرند.
درآغاز این نشست حجت الاسلام نجیمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، گلمحمدی و خانم اخلاقی و تقی زاده از حوزه علمیه خواهران و حجت الاسلام قاسمی گزارشی از فعالیتهای انجام شده و توجه به نیاز طلاب ارائه کردند.
همچنین یکی از طلاب حوزه علمیه برادران میبد با دستان مبارک و پرخیر و برکت آیت الله اعرافی معمم و به لباس روحانیت آراسته شد.