عملیات مبارزه با شپشک سپردار در باغات کیوی استان برای کنترل کامل آفت، ضروری است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران، با تاکید بر ضرورت مبارزه به موقع با شپشک در باغات کیوی گفت: براساس بیولوژی آفت شپشک سپردار توت در باغات کیوی استان، مرحله پورهزایی نسل سوم این آفت آغاز شده است.
فرید بیگی با اشاره به عدم امکان صادرات میوههای آلوده به آفت شپشک و نیز میوههای دارای باقیمانده سموم آفتکش شیمیایی، به بکارگیری توصیههای فنی از سوی باغداران تاکید کرد و افزود: برای جلوگیری از انتقال پورههای آفت از شاخههای آلوده به میوه، ضروری است پس از بررسی تنه و شاخهها، قسمتهای آلوده بهصورت موضعی با ترکیبات زیستی مجاز شامل (پالیزین و تنداکسیر) مه پاشی و در صورت وجود آلودگی بالا، برس زنی و یا گونیکشی قبل از محلولپاشی انجام شود.
بیگی، با بیان اینکه زمان مناسب برای آغاز مبارزه در استان از نیمه دوم شهریورماه پیشنهاد شد، خاطرنشان کرد: با توجه به خروج تدریجی پورهها، تکرار محلولپاشی، هفت روز بعد از نوبت اول برای کنترل کامل آفت، ضروری است.
وی با بیان اینکه در صورت بروز بارندگی، تکرار محلولپاشی توصیه میشود، تصریح کرد: استفاده از پهپاد برای عملیات محلولپاشی توصیه نمیشود.
بیگی همچنین به باغداران توصیه کرد؛ برای کسب آگاهی بیشتر از وضعیت بیولوژی آفت و چگونگی مبارزه اصولی، با کارشناسان حفظ نباتات شهرستانها، مراکز جهاد کشاورزی و کلینیکهای گیاهپزشکی مشاوره کنند.