مصرف روغنهای جامد و نیمه جامد، باعث رسوب اسیدهای چرب اشباع در رگها، تنگی و انسداد عروق قلب و سکته قلبی میشود. بنابراین برای حفاظت از قلب خود این روغنها را مصرف نکنید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، مصرف روغنهای جامد و نیمه جامد، باعث رسوب اسیدهای چرب اشباع در رگها، آترواسکلروز (سفت شدن جدار عروق)، تنگی و انسداد عروق قلب و سکته قلبی میشود.
بر اساس نتایج آخرین یافتههای علمی در جهان، مصرف روغنهای جامد و نیمه جامد همچنین به علت دارا بودن اسید چرب ترانس بالا خطر بروز سرطان سینه در خانمها و سرطان پروستات در آقایان را افزایش میدهد.
همچنین مصرف خانگی روغنهای جامد به هیچ عنوان توصیه نمیشود، زیرا که اسیدهای چرب اشباع موجود در روغن جامد ابتلا به بیماریهای قلبی _ عروقی و انواع سرطانها را به دنبال دارد.
اگر چه این روغنها درحال حاضر در کشور ما با اصلاح فرمولاسیون و بهبود کیفیت به روغن نیمه جامد تبدیل شدهاند که مقدار اسیدهای چرب اشباع و ترانس کمتری نسبت به روغن جامد دارند، ولی باید توجه داشت که روغن نیمه جامد هم در مقایسه با روغنهای گیاهی مایع، مقادیر بیشتری اسید چرب اشباع و اسید چرب ترانس دارد و مصرف آنها خطراتی مانند افزایش کلسترول بد خون LDL، تنگی و انسداد عروق قلبی و نهایتا سکته قلبی را به دنبال دارند؛ بویژه افرادی که دچار اختلالات چربی خون و کلسترول بالا هستند نباید از روغن جامد و نیمه جامد استفاده کنند.
بنابراعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، توصیه میشود برای پیشگیری از بیماریهای قلبی _ عروقی از روغنهای مایع با منشاء گیاهی استفاده شود.