توسعه زیست بوم نوآوری از مسیر حمایت از داراییهای فکری
نشستی سه جانبه در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری با هدف توسعه همکاریهای بینالمللی و بینبخشی معاونت برگزاری شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، نشست سه جانبه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، سازمان جهانی مالکیت فکری و مرکز مالکیت معنوی سازمان اسناد و املاک کشور با حضور اندرو آنگ، رئیس دپارتمان آسیا و اقیانوسیه وایپو به میزبانی مرکز توسعه فناوریهای راهبردی و کانون مدیریت داراییهای فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری برگزار شد.
این نشست که با هدف توسعه همکاریهای بینالمللی و بینبخشی معاونت برگزار شد، مساله مالکیت فکری به عنوان پیشران اقتصاد دانش بنیان مطرح و فرصتهای همکاری برای توسعه فناوری در مراکز دانشگاهی و پژوهشی و همچنین بهرهبرداری و تجاری سازی آنها با اهرم دارائیهای فکری و لزوم توجه به مساله ارزشگذاری داراییهای فکری بررسی شد.
شقایقحق جوی جوانمرد، رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی ضمن خیرمقدم به مهمانان بر توجه ویژه معاونت به مقوله مدیریت داراییهای فکری در سیاستهای تحولی معاونت تاکید کرد.
در ادامه، مدیر کانون مدیریت داراییهای فکری ساختار و رویکردهای جدید معاونت در این خصوص را با تمرکز بر راهبردهای بهبود فضای اقتصادی و تقنینی و توسعه زیست بوم نوآوری مالکیت فکری ارائه و در این مسیر بر راهبرد ترویج و ارتقا آگاهی متناسب با تنوع گروههای مخاطب و محتوای متناسبسازی شده تاکید کرد.
میترا امینلو همچنین به ظرفیتهای معاونت در توسعه مشارکت و احیای برنامه مراکز حمایت فناوری و نوآوری (TISC)، راهاندازی کلینیک مشاوره به شرکتهای دانش بنیان با ظرفیت صادراتی، برنامههای آموزشی و توانمندسازی مشترک و همچنین احصا دادهها و همکاری و ارتقا جایگاه ایران در شاخص جهانی نوآوری (GII) اشاره کرد.
در ادامه سرپرست مرکز مالکیت معنوی بر اهمیت توسعه زیست بوم نوآوری به ویژه از مسیر حمایت از داراییهای فکری تأکید کرد و یکی از اهداف و رویکرد مهم مرکز را توسعه تعاملات بینالملل و زمینهسازی برای الحاق به معاهدات و کنوانسیونهای بینالمللی در حوزه مالکیت فکری برشمرد.
سیامک اسلامی همچنین به دستاوردهای سفر هیات وایپو به ایران در حوزه فرش، زعفران و پسته با تمرکز بر علامت جمعی اشاره و از اتمام پروژه طبقه بندی و علامت جمعی فرش ایرانی با عنوان (COP: Carpet Of Persia) و توفیقات مطلوب در پروژه برندینگ زعفران خبر داد و نقش معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان را در کمک به تکمیل زنجیزه ارزش محصول و توسعه بازار، کلیدی خواند.
وی افزود: به دلیل عدم بسته بندی مناسب و نقص در سیستم برندینگ این محصول، ۸۰ درصد سود خالص فروش زعفران ایران به کشورهای دیگر منتقل شده است که نیازمند توجه و سیاستگذاری و اقدامات عملیاتی است.
اندرو آنگ، رئیس بخش آسیا و اقیانوسیه وایپو نیز با اعلام نقش مرکز مالکیت معنوی ایران در توسعه همکاریهای مشترک، همکاری بین بخشی و حضور بازیگران متنوع در یک شبکه ارتباطی را راهحل کلیدی برای چالشهای تجاری سازی دانست.
وی از مراکز حمایت فناوری و نوآوری به عنوان ابزاری قوی برای توسعه و مدیریت و هدایت داراییهای فکری در راستای هدف اصلی که نواوری است، یاد کرد و به تبدیل این برنامهها در قالب اهداف راهبردی کلیدی معاونت به منظور بهبود روند اجرای این پروژهها تاکید کرد.
رئیس بخش آسیا و اقیانوسیه وایپو همچنین از تجربه خود در کمک به کشورها برای رفع چالشهای پیش روی بهبود نوآوری در آن کشورها سخن گفت و تاکید کرد که موضوع همکاریها، به دلایلی از جمله تضاد منافع موضوعی مستلزم صرف زمان و تعامل است.
در این نشست که جکی چاربانو، مشاور برندینگ و ویولتا گتو، مسئول امور حقوقی وایپو نیز در آن حضور داشتند، بر افزایش تعامل و ارایه برنامههای کاربردی از جانب سازمانهای مرتبط در ایران به سازمان جهانی مالکیت فکری تاکید شده و این همکاریها را زمینه ساز رشد و شکوفایی کشورها در سطح عموم جامعه دانستند.
در پایان این نشست در خصوص توسعه تعاملات بین مجموعهها توافق شد تا جلسات مستمری برای برنامه ریزی و مکتوب نمودن برنامهها برای اقدامات مرتبط با مراکز حمایت از فناوری و نوآوری و هشت وبینار بیان تجربیات مدیریت داراییهای فکری در حیطههای متنوع صنعتی برگزار و همچنین برنامه مشترک آموزشی سه جانبه طراحی شود، تا در قالب تفاهم نامه مشترک سهجانبه در سفر دبیرکل سازمان جهانی مالکیت فکری به ایران به امضا طرفین برسد.
همچنین با توجه به نقش معاونت علمی و فناوری در توسعه زنجیره ارزش کسب و کارها، مقرر شد معاونت با ظرفیت خود در بخش توسعه زنجیره ارزش بازار و برندینگ، در زمینه محصولات کشاورزی نظیر پسته و زعفران نیز همکاری داشته باشد.